فارسی
سه شنبه 06 آذر 1403 - الثلاثاء 23 جمادى الاول 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
0
نفر 0

ارتداد، حاصل يك لحظه غفلت‏

«عقبة ابن ابى معيط» به محضر رسول خدا صلى الله عليه و آله عرض كرد:

دوست دارم فردا براى صرف غذا به خانه ما بيايى. عقبه بت‌پرست و كافر بود، پيغمبر صلى الله عليه و آله براى چه درخواست اين شخص جواب دهد؟ پيغمبر صلى الله عليه و آله حاكم بر شكم خود است، پس براى غذا ميهمانى را قبول نكرده بود. چون پيغمبر صلى الله عليه و آله كه فريب نمى‌خورد و وسوسه نيز نمى‌شود، اما وعده داده است كه افراد را از چاه دربياورد و به ماه برساند. شخص افتاده در اعماق چاه ضلالت را دربياورد و به افق هدايت برساند، و الا هيچ علت ديگرى نداشت.
آمد، سفره را پهن كردند. ميهمان‌ها بر سر سفره آمدند، اما پيغمبر صلى الله عليه و آله تكان نخورد. عقبه آمد و گفت: آقا! چرا تشريف نمى‌آوريد؟ غذا آماده است. فرمود:
مذهب، مكتب و دين من با تو متفاوت است، من اينجا آمدم تا چند كلمه با تو حرف بزنم. اين بت‌هايى كه مى‌پرستى، هيچ كاره هستند، دست خود را در دست خدايى بگذار كه تمام عالم و چوب اين بت‌ها را آفريده است. من غذاى تو را نمى‌خواهم. گفت: اگر شما نخوريد، من خيلى ناراحت مى‌شوم. فرمود: اگر مى‌خواهى غذاى تو را بخورم، راه خدا را قبول كن. گفت: قبول مى‌كنم. شهادتين را گفت و از جهنم در آمد و به راه بهشت آمد.
پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله غذا را خوردند و رفتند. بعد از ظهر دوستان مكّه‌اى او آمدند و گفتند: شنيديم كه امروز مسلمان شده‌اى؟ گفت: بله، مسلمان شده‌ام. گفتند: ما نمى‌توانيم با وجود مسلمان بودن تو، با تو رفاقت خود را ادامه بدهيم. ما تو را تحريم روحى و اقتصادى مى‌كنيم. نمى‌گذاريم از تو جنس بخرند و يا جنسى به تو بفروشند.
گفت: نخرند و نفروشند، مگر روزى ما را مردم مى‌دهند؟ بر فرض كه براى خدا، به خاطر تحريم كردن رفقا، چيزى به دست نياورديم، گرسنه شديم و سر خود را گرسنه بر زمين گذاشتيم و مُرديم. در گرسنگى مردن براى خدا، يعنى رفتن به بهترين جاى بهشت. اين تحمل، پلى به سوى بهشت است.
اين حرف و عكس العمل رفقا را در درون خود تجزيه و تحليل كرد كه؛ اگر ما با پيغمبر صلى الله عليه و آله باشيم، مگر چقدر به ما خوش مى‌گذرد؟ او را دارند سنگ باران مى‌كنند و فحش مى‌دهند، خانه‌ها را خراب مى‌كنند و مسلمانان را تبعيد مى‌كنند، اگر با پيغمبر صلى الله عليه و آله به سر ببريم، زندگى خيلى سخت مى‌شود، پس رفقا را رها نكنم.
به رفقاى خود گفت: من با شما مى‌مانم. گفتند: ما فردا صبح به مسجد الحرام مى‌آييم و در گوشه‌اى كمين مى‌نشينيم، تو برو و آب دهان خود را به صورت پيغمبر صلى الله عليه و آله بينداز. او اين كار را كرد. از اسلام و پيغمبر صلى الله عليه و آله نيز دست كشيد.


منبع : پایگاه عرفان
  • ارتداد، حاصل يك لحظه غفلت‏
  • ارتداد
  • يك لحظه غفلت‏
  • 0
    0% (نفر 0)
     
    نظر شما در مورد این مطلب ؟
     
    امتیاز شما به این مطلب ؟
    اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

    آخرین مطالب

    تنها راه شناخت خدا
    عنايت حضرت امام رضا عليه السلام به زائرش
    مهمترین نعمت
    هرگاه خدا عاشق بنده‌ای شود
    وضع عمومى جهان قبل از اسلام‏
    ارادتمندان و گريه كنندگانِ ابی عبدالله(ع)
    دورنمائى از شرايط همسر
    گوشه‏اى از مهر خدا به انسان
    خدیجه کبری(س) در راه امیرالمؤمنین(ع)
    غفلت عامل خود فراموشی

    بیشترین بازدید این مجموعه

    حسنات اخلاقى در كلام حضرت حق
    رحمت حق نسبت به مؤمنان محروم از حج
    گوشه‏اى از مهر خدا به انسان
    وضع عمومى جهان قبل از اسلام‏
    القاب حضرت‏ محمد (ص)
    اين هم نمونه‏اى ديگر از تهمت ناروا
    خدیجه کبری(س) در راه امیرالمؤمنین(ع)
    تنها راه شناخت خدا
    مهمترین نعمت
    شخصیت بی‌نظیر حضرت ابوالفضل (ع)

     
    نظرات کاربر

    پر بازدید ترین مطالب سال
    پر بازدید ترین مطالب ماه
    پر بازدید ترین مطالب روز



    گزارش خطا  

    ^