دارالعرفان/ از مصادیق کامل بندگان مقرب الهی، امام حسن مجتبی(ع) است که در تمام حالات رو به سوی خدا داشت، خود را در محضر او میدید و خوف عظمت الهی سراسر وجود او را پر کرده، و تمام هستی او را فرا گرفته بود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل مؤسسه علمی فرهنگی دارالعرفان، استاد حسین انصاریان در مراسم شهادت امام حسن مجتبی(ع) که در مسجد مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد به تبیین ویژگیهای اخلاقی و سیره آن حضرت پرداخت و گفت: در طول تاریخ بشریت آیا کسی پیدا شده است که بگوید "سلونی"، "از من بپرسید" آن هم نه در یک رشته خاص بلکه در همه ابعاد و علوم جز وجود مقدس امیرالمؤمنین(ع)؛ آن حضرت نیز آن علوم شریف را از وجود مقدس پیامبر اکرم(ص) و پیامبر نیز از خدای متعال دریافت کرده است و امروز در سوگ امامی نشستهایم که وارث آن علوم از امیرالمؤمنین(ع) است.
وی افزود: آیا پیامبر گرامی اسلام در حجازِ آن عصر به مکتب رفته بود؟ حجازی که یک مشت افراد پابرهنه در اوج جاهلیت بهسر میبرد این علوم عظیم را میآورد، آیا کسی ثبت کرده است که ائمه ما در مکتبی درس خواندهاند؟ این علوم جز وحی الهی بوده است؟
استاد انصاریان به راه محشور شدن انسانها با رسول خدا(ص) اشاره و اظهار کرد: خداوند میفرماید: «قُلْ إِنْ کنْتُمْ تُحِبُّونَ اَللّٰهَ» اگر واقعاً خدا را دوست دارید «فَاتَّبِعُونِی» رمز دوستی واقعی این است که از پیامبر(ص) پیروی کنید و پیروی از پیامبر(ص) بدین صورت است که مرتکب حرام نشوید و کارهای خیر انجام دهید و عبادتها را در حد خودتان داشته باشید.
استاد اخلاق و تربیت حوزه در ادامه با اشاره به اینکه همه علوم نزد ائمه اطهار(ع) است با اشاره به روایتی از امام باقر(ع) گفت: حضرت میفرمایند که علم 28 حرف است و تا ظهور امام عصر تنها "الف" این علوم آشکار میشود و مابقی ان بعد از ظهور امام محقق خواهد شد و این مسئله چیز کمی نیست.
وی افزود: از مصادیق کامل بندگان مقرب الهی، امام حسن مجتبی(ع) است که در تمام حالات رو به سوی خدا داشت، خود را در محضر او میدید و خوف عظمت الهی سراسر وجود او را پر کرده، و تمام هستی او را فرا گرفته بود.
استاد برجسته حوزه علمیه گفت: رسول خدا(ص) در روایتی میفرماید: «مَا أَخْلَصَ عَبْدٌ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ أَرْبَعِینَ صَبَاحاً إِلَّا جَرَتْ یَنَابِیعُ الْحِکْمَةِ مِنْ قَلْبِهِ عَلَی لِسَانِهِ»؛ هر بندهای که چهل روز خود را برای خداوند متعال خالص گرداند چشمههای حکمت از قلبش بر زبانش جاری میگردد و من افرادی اینگونه در عمرم مشاهده کردهام که آیت الله العظمی فاضل لنکرانی(ره) از اینگونه افراد بودند.
استاد انصاریان با اشاره به برخی فضایل امام مجتبی(ع) گفت: برترین علمها، علمی است که مستقیماً از ذات الهی به شخصی افاضه شود که به آن علم «لدنی» گفته میشود. خداوند در مورد حضرت خضر(ع) میفرماید: «وعلمناه من لدنا علما؛ علم فراوانی از نزد خود به او آموختهایم». امام حسن مجتبی(ع) نیز دارای چنین علمی بود.
استاد حوزه در پایان یادآور شد: امام حسن مجتبی(ع) تجسم عالی فضایل انسانی بود. او مقتدای پاکان و صالحان بود و خود بهره بسیار از خلق و خوی رسول خدا(ص) داشت .