به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل مؤسسهٔ علمی فرهنگی دارالعرفان، حجتالاسلام صادق کفیل در اولین جلسه هماندیشی صحیفهپژوهان، در خصوص برگزاری این نشست اظهارداشت: کنگرهٔ بینالمللی امام سجاد(ع) در چند سال قبل در بندرعباس برگزار شد و مورد توجه قرار گرفت.
رئیس مرکز تخصصی صحیفهٔ سجادیه افزود: هر موضوعی که بخواهد در کشور پا بگیرد، باید با حوزه گره بخورد و دراینباره، کارهای خوبی در بندرعباس شکل گرفته است.
وی تصریح کرد: دراینباره پیشنهاد شد که مرکز علمی در قم راهاندازی و جریانسازی شود. خوشبختانه اتفاقات خوبی در این کنگره افتاد و مرکز تخصصی صحیفهٔ سجادیه 4 سال قبل راهاندازی شد که دو دورهٔ تخصصی، ویژهٔ 80 طلبهٔ فاضل و توانمند برگزار شد و امروز 80 استاد فاضل در زمینهٔ صحیفه داریم.
حجتالاسلام کفیل بیان کرد: در تلاش هستیم که همین دوره را در 60 ساعت برای طلاب دیگر نیز برقرار کنیم. حتی برخی از نهادها تقاضا دارند صحیفه را در 16 ساعت برگزار کنیم که 100 ساعت برنامه دراینباره ضبط و آمادهٔ ارائه است.
وی خاطرنشان کرد: در جهت پیوند دادن حوزه با صحیفه، مدرسهٔ مجازی صحیفه بهزودی راهاندازی میشود؛ همچنین تلاشهای علمی در فضای مجازی اتفاق میافتد.
وی گفت: در مورد صحیفه، اهل علم از شروح استفاده میکند و دراینباره 4 اثر چاپ شده که از شروح در آن استفاده شده است. کتابهای مختصر و ساندویچی را در اختیار علاقهمندان قرار میدهیم و این شروح اجتماعی، دارای عناوین جالبی مثل «عالیجناب پدر» و «حضرت مادر» است.
حجتالاسلام کفیل افزود: در چاب شرح دعا از اسامی جالبی استفاده شده و شرحی اجتماعی برای آن آماده میشود. ما بنا داریم که شرحی اجتماعی برای 54 دعا آماده شود. همچنین در گام دوم، متنی برای 11 دعا آماده شده است که برای کنگرهٔ امسال چاپ میشود و شامل دعا، لغات، ترجمه، شرح و تفسیر است.
وی تصریح کرد: قرار است که فشردهٔ شروح این 11 دعا در 4 جلد چاپ شود تا در نهایت، یک مجموعهٔ کامل در اختیار داشته باشیم. در پژوهش با الگوگیری از استاد قرائتی، صحیفه را در 4 جلد تنظیم کردهایم و پیامها و نکتهها در قالب هنری نیز انجام میشود. در واقع، بنا داریم قالبهای دعا را وارد بحث انیمیشن کنیم تا جامعه با صحیفه زندگی کند.
حجتالاسلام کفیل که دبیر همایش بندرعباس نیز میباشد، عنوان کرد: دراینباره چند جلسه برگزار شد و یکی از طرحها هم این بود که با توجه به اینکه دعاهای صحیفه در قنوت و بعد از نمازها خوانده نمیشود، اما این اتفاق در برخی از کشورها میافتد، کتاب کوچکی چاپ شود و 40 جمله در جامعه توسعه یابد تا در قنوتها مورد استفاده قرار بگیرد.
انتهای پیام /