به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل مؤسسه علمی فرهنگی دارالعرفان، استاد حسین انصاریان در سالروز شهادت امام جواد(ع) که در بیت آیت الله العظمی وحید خراسانی و با حضور این مرجع تقلید و مردم عزادار در قم برگزار شد، گفت: قرآن برای فرهنگ پرسش از عالمان و اندیشمندان ارزش قائل است.
ایشان بیان داشت: کسی که از محل و شهر خود برای فهمیدن حرکت میکند، برای این که جهل خود را معالجه کند، این چنین شخصی هر قدم که برمیدارد، عبادت است.
استاد انصاریان اظهار داشت: گاهی افرادی را در تاریخ میخوانیم، که عاشق پرسیدن بودند، چون پرسیدن را راه درمان جهل میدانستند و مهمتر اینکه جهل هم عامل بسیار خطرناکی است. این خطر آن قدر جدی است که پیامبر(ص) و اهلبیت(ع) هم بر آن تأکید دارند.
مفسّر برجسته قرآن کریم بیان داشت: در روایت آمده وقتی فرد وارد عالَم برزخ شده، در برزخ اول از جهلش میپرسند؛ میگویند وقتی در دنیا بودید، آیا کسی نبود که حقایق عالَم را از او یاد بگیری؛ میگوید، بله؛ دوباره سؤال میپرسند، پس چرا نخواستی یاد بگیری، در جواب میگوید اصلاً دنبال یادگیری نرفتم اصلاً نخواستم یاد بگیرم.
استاد انصاریان با بیان اینکه برای کشف حقیقت و درمان، لازم است انسان از متخصصین سؤالات خود را بپرسد تا از جهل بیرون بیاید، بیان داشت: در این موارد حیاء معنا ندارد و حیاء عاقلانه این است که انسان از خدا شرم کند.
نویسنده کتاب ارزشمند «مرگ و فرصتها» با بیان اینکه مرگ حقیقتی است که انسان نباید از آن فرار کند و بلکه باید آغوش خود را نسبت به آن باز کند، اظهار داشت: دلیل ترس از مرگ جهالت است. اگر انسان عالِم به حقیقت مرگ باشد، هرگز نخواهد ترسید و ازآن فرار نخواهد کرد.
انتهای پیام /