فارسی
دوشنبه 03 دى 1403 - الاثنين 20 جمادى الثاني 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
0
نفر 0

جشن و پایکوبی از جنس نیمه شعبان

جشن و پایکوبی از جنس نیمه شعبان



این روزها خیابان ها و معابر شهر تهران به روال سالهای قبل رنگ و بوی تازه ای به خود گرفته اند و انگار همه دست به دست هم داده اند شهر را برای روز تولد آقا امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف آب و جارو کنند.

سالهای سال است که شهرهای کشور ما از هفته ها مانده به نیمه شعبان با حال و هوای تازه ای روبرو می شوند که شاید در سایر روزها و هفته های سال وجود نداشته باشد. انگار مرد و زن پیر و جوان دست در دست هم داده اند تا شهر را برای سالروز تولد امامی که سالها است منتظر باز آمدنش هستیم، آب و جارو کنند. پای ثابت تزئینات نیمه شعبانی خیابان ها نوجوان و جوانان هستند که با امکانات اندک اما با دلی پر از عشق و شور، کاغذهای تزئینی رنگی را بر فراز هر کوی و برزن نصب می کنند و ریسه های نور و چراغ را به میهمانی های معابر می آورند، تلاش پر شوری که باعث می شود از هفته ها مانده به عید نیمه شعبان ، شهرهای ما رنگ و بوی تازه ای به خود بگیرند.


جشن هایی به رنگ عشق
پای ثابت تزئینات نیمه شعبانی خیابان ها نوجوان و جوانان هستند که با امکانات اندک اما با دلی پر از عشق و شور، کاغذهای تزئینی رنگی را بر فراز هر کوی و برزن نصب می کنند و ریسه های نور و چراغ را به میهمانی های معابر می آورند
چند سالی است که در نیمه شعبان نوجوانان و جوانان با حضور گسترده تر در خیابانها، شادی خود را بروزمی دهند و فضای پرنشاطی را به بطن جامعه تزریق می کنند، راستش در جامعه این روزها که مشکلات اقتصادی نفس زندگی آدم ها را به شماره انداخته، شاید چنین اعیادی بهانه ای باشد برای اینکه مردم برای عرض ارادت به صاحب این روز هم که شده با پخش شیرینی و شکلات شادی و نشاط را به بطن زندگی روزمره و تکراری تزریق کنند و رنگی تازه به چهره شهر ها بزنند.


روزی برای برگزاری مراسم های نامزدی و عروسی
یکی دیگر از رسوماتی که سالهای سال است در نیمه شعبان برگزار می شود، انجام رسومات مربوط به ازدواج است. معمولا خانواده آقا دامادها که دختری برای پسرشان نشان کرده اند، علاقه زیادی دارند که در تولد امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف برای خواستگاری به خانه دختر بروند و خانواده هایی که این مرحله را پشت سر گذاشته اند ترجیح می دهند که مراسم «بله برون» را در چنین روز خجسته ای برگزار کنند. از اینها گذشته عروس و دامادهایی که مراحل خواستگاری و بله برون را پشت سر گذاشته اند اگر تصمیم به عقد و برپایی جشن نامزدی داشته باشد زمانی را مساعد تر از نیمه شعبان نمی دانند و مراسم عروسی را در سالروز تولد امام زمان برگزار می کنند.خلاصه اینکه نیمه شعبان همیشه یادآور عروس و دامادهایی است که مرحله تازه ای از زندگی شان را تجربه می کنند.


فضای مولودی های نیمه شعبانی
در کنار مراسم عروسی و بله برون و خواستگاری هایی که به بهانه نیمه شعبان برگزار می شوند، هیئت ها، تکایا و مساجد هم در این روزها فضای شاد و پر نشاطی را تجربه می کنند. پس از پایان اعیاد ابتدای شعبان به مناسبت تولد امام حسین علیه السلام ،حضرت ابوالفضل علیه اسلام و امام سجاد علیه السلام، در پانزدهم این ماه بار دیگر فضای شادی به محیط های مذهبی شهر حکم فرما می شود. نوای مولودی خوانی در نیمه شعبان فضای خانه ها، تکایا، حسینه ها و مساجد را پر می کند و همه را به یاد کسی می اندازد که سالها انتظار آمدنش را در یکی از عصرهای جمعه می کشیم.


آب و جارو کردن معابر
در جامعه این روزها که مشکلات اقتصادی نفس زندگی آدم ها را به شماره انداخته، شاید چنین اعیادی بهانه ای باشد برای اینکه مردم برای عرض ارادت به صاحب این روز هم که شده با پخش شیرینی و شکلات شادی و نشاط را به بطن زندگی روزمره و تکراری تزریق کنند و رنگی تازه به چهره شهر ها بزنند
عید نیمه شعبان شاید از معدود موقعیت هایی باشد که مردم شهر را به یاد زیبایی در و دیوارهای شهرشان می اندازد، در سایر روزهای سال شاید یک بار هم نگاهمان را با دقت به کوچه ها و خیابان هایی که هر روزه محل عبورمان هستند، نیندازیم اما در روزهای باقی مانده شعبان به فکر زیبا سازی محیط اطرافمان می افتیم و در این میان هر کسی به نوبه خود دست به کار می شود تا برای زیبا شدن کوچه پس کوچه های شهرش برای استقبال از تولد قائم آل محمد کاری کند.


روزی برای پخش کردن شیرینی و نذری
یکی دیگر از رسومات نیمه شعبان تهیه نذری و توزیع آن در میان اهالی محل است، از چند روز مانده به این عید شیعیان، مردم شهر به تکاپوی تهیه اقلام لازم پخت نذری می افتند و در نهایت به تبع زمان تهیه غذا، قابلمه را بار می گذارند تا بتوانند غذای نذری خود را تهیه و در اختیار مردم قرار دهند. در چنین شبی شهر پر می شود از شیرینی و شکلات نذری که هر کس با نیتی که در قلبش دارد در میان مردم توزیع می کند.
در نهایت اما نیمه شعبان همواره خاطره ای روشن را در ذهن ما تداعی می کند، خاطره ای از شادی هایی که از روزهای کودکی مان آغاز شده است و تا روز ظهور حضرتش ادامه دارد.

 

کیانا نیکفام - بخش اجتماعی تبیان


منبع : tebyan
  • جشن
  • شادی
  • شیرینی
  • فرچ
  • 0
    0% (نفر 0)
     
    نظر شما در مورد این مطلب ؟
     
    امتیاز شما به این مطلب ؟
    اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

    آخرین مطالب

    اعمال شب نوزدهم ماه مبارک رمضان
    توصیه های امام زمان علیه السلام به شیعیان
    از تولد تا غیبت  
    چرا نباید امام زمان(عج) را با نام «محمد» بخوانیم؟
    امام مهدی علیه السلام؛ آینه جمال و جلال الهی
    ابن خلدون و حدیث‌های مهدویت
    فوائد اسماء الله
    عرفه تجلی گاه نیایش
    شهید علامه مطهری، پیامهای عاشورا و خطر تحریف
    اوج معرفت یاران و خاندان سیّدالشهدا(ع)

    بیشترین بازدید این مجموعه

    توحید نظری و توحید عملی
    هفت نمونه‌ از احیای مردگان در کلام قرآن
    خانه از نظر اسلام‏
    فرخنده میلاد امام حسن عسکری علیه السلام مبارک
    آثار ایمان به خدا در زندگی
    تحلیل مبنای تاریخی اربعین حسینی
    گذری بر فضایل حضرت زهرا سلام الله علیها
    اوج معرفت یاران و خاندان سیّدالشهدا(ع)
    سوره ای از قران جهت عشق و محبت
    کرامات و معجزات حضرت فاطمه زهرا (س) (2)

     
    نظرات کاربر

    پر بازدید ترین مطالب سال
    پر بازدید ترین مطالب ماه
    پر بازدید ترین مطالب روز



    گزارش خطا  

    ^