فارسی
دوشنبه 03 دى 1403 - الاثنين 20 جمادى الثاني 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
0
نفر 0

مخالفت با هواى نفس اساس پاكى‏ها

نيمه شبى در اهواز، به زيارت مرحوم شيخ ابوالحسن انصارى نبيره دخترى شيخ مشرف شدم. شيخ ابوالحسن صاحب رساله عمليه و تأليفات گرانبهاى علمى بود؛ از نوادر حالات جدّش شيخ انصارى پرسيدم، اين واقعه عجيب را برايم نقل كرد:
حاج ميرزا حسن شيرازى صاحب فتواى معروف تحريم تنباكو مى‌فرمود: در حالى كه مجتهد بودم و خويش را از حضور در هر درسى مستغنى مى‌ديدم، از اصفهان به قصد زيارت حضرت مولى الموحدّين به نجف رفتم؛ بزرگان نجف از من ديدن كردند، به بازديد همه رفتم، طلّاب و دوستان گفتند: چه وقت به بازديد شيخ انصارى مى‌رويد؟ گفتم: يك روز به عنوان بازديد در درس او شركت مى‌كنم. ميرزا به درس شيخ رفت، شيخ به احترام سيّد، از دادن درس ابا كرد، سيّد او را قسم داد، شيخ به صورت هر روز يعنى بدون به نمايش گذاشتن علم خود، درس گفت، ميرزا بعد از اتمام درس به خانه برگشت، از او سؤال كردند: درس شيخ را چگونه ديدى؟ پاسخ داد: از رفتن به ايران منصرف شدم؛ زيرا خود را نيازمند به شركت در درس شيخ مى‌دانم؛ پانزده سال به درس شيخ رفت و محرم سرّ شيخ شد. مادر شيخ روزى در غيبت شيخ، سيّد را به حضور طلبيد و گفت: فرزندم از نظر امور اقتصادى و وضع مادّى، خيلى به ما سخت‌گيرى مى‌كند، از او بخواه با اين همه مالى كه به دست او مى‌رسد، در زندگى من و زن و فرزندانش گشايشى بدهد. ميرزا از خدمت مادر شيخ به سوى صحن اميرالمؤمنين على عليه السلام حركت كرد، شيخ مى‌خواست نماز مغرب را با مردم بخواند؛ سيّد به محضر شيخ آمد و عرضه داشت: مادر شما كمى از شما دلگير بود، من مى‌خواهم با شما نماز بخوانم، آيا مى‌توانم بخوانم؟ شيخ فرمود:
آرى، ولى پس از نماز، بدون شك من مسئله دلگيرى مادر را براى شما توضيح خواهم داد. پس از نماز، دست سيّد را گرفت و به حرم مطهّر اميرالمؤمنين برد و به او گفت: اين قبر كيست؟ سيّد گفت: قبر اميرالمؤمنين. شيخ گفت: من امروز در مسند مرجعيّت هستم، يعنى در جايى كه حق مولاست، به اندازه‌اى كه در زندگى داخلى خود گشايش ايجاد كنم پول هست؛ ولى علاقه دارم مادر و زن و فرزندانم اوّلًا به اندازه لازم و ضرورى خرج كنند، ثانياً در شكل زندگى از همه مردم عادى‌تر زندگى كنند كه دل افراد فقير دچار رنج و غصّه نباشد و بتوانند بگويند مرجع ما هم مانند ما زندگى مى‌كند، امّا اگر شما بگوييد در زندگى داخلى خويش وسعت ايجاد كنم، خواهم پذيرفت به شرط آن كه در محكمه عدل حق، با حضور اميرالمؤمنين، اين مسئله را شما به عهده بگيرى و جواب اضافه شدن به خرج خانه‌ام را شما بدهى!! سيّد به شيخ گفت: من چنين مسؤوليّتى نمى‌پذيرم. شيخ فرمود: پس گله مادر من، ضربه‌اى به عدالت من نيست و گله با موردى هم نمى‌باشد!!
بى‌هوايى سيّد را ببينيد كه در عين مجتهد بودن، به سلك شاگردان شيخ درمى‌آيد و مدت پانزده سال به عنوان يك شاگرد از مكتب شيخ كسب فيض مى‌كند!! و پاكى شيخ را ببينيد كه حاضر نيست بيش از حدّ لازم به زندگى خود گشايش و وسعت بدهد!!
راستى اوج پاكى و فضيلت تا كجا؟ اينان فارغ التحصيل كدام دانشگاه بودند و چه علمى خوانده بودند و كجا خوانده بودند؟
داستان زندگى اينان شبيه فرشتگان است، خيال مى‌كنى اين گونه افراد، از تمام ابعاد مادّى عارى بودند، خداى مهربان در قيامت با اين گونه بندگان بر همگان اتمام حجّت خواهد كرد!!

منبع: عرفان اسلامى، ج‌13

 


منبع : پایگاه عرفان
  • مخالفت با هواى نفس اساس پاكى‏ها
  • هواى نفس
  • مخالفت با هواى نفس
  • اساس پاكى‏ها
  • 0
    0% (نفر 0)
     
    نظر شما در مورد این مطلب ؟
     
    امتیاز شما به این مطلب ؟
    اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

    آخرین مطالب

    ما با شما در ثواب شما شريكيم‏
    حكايت على بن يقطين وابراهيم جمّال‏
    هدیه‌ای که حضرت زهرا(س) در شب عروسی‌اش بخشید
    اى كاش با آنها بودم!
    من دختر بدحجابی بودم با آرایش‌های زیاد
    اين همه بلا و مصيبت‏
    حكايت جوان صالح و پيشنهاد عجيب‏
    مجالس ذكر
    كى به فكر معاد مى‏افتيد؟
    جای به عنوان مسجد

    بیشترین بازدید این مجموعه

    اى شيعه آل محمد تقوا !
    خدايا تو داناترى
    داستان قارون و ثروتش
    گردنبند با برکت حضرت زهرا(س)
    حکایت خدمت به پدر و مادر
    چگونه بخوابم؟
    زكات بدن‏
    اولين خانه مبارك‏
    سگى که غذاى سلطان را برد!
    جای به عنوان مسجد

     
    نظرات کاربر

    پر بازدید ترین مطالب سال
    پر بازدید ترین مطالب ماه
    پر بازدید ترین مطالب روز



    گزارش خطا  

    ^