از نكات بسيار مهمّى كه پيرامون اثر مال حلال مىتوان بيان كرد قضيه مرحوم ملاكاظم است كه اهل اراك و انسانى متديّن به حقايق و عامل به دستورهاى حضرت حق بود.
تنها چيزى كه آن مرد با صفا را رنج مىداد، بىسوادى او بود، به خصوص وقتى سخن قرآن به ميان مىآمد، به خاطر اين كه سواد خواندن و نوشتن نداشت، سخت رنجيده خاطر مىشد.
او با تمام وجود عاشق قرآن بود و ميل داشت مانند كسانى كه قرآن مىخوانند، قرآن بخواند.
او نمىتوانست قرآن بخواند، ولى آنچه از قرآن به وسيله علماى ربّانى شنيده بود به آن آراسته بوده؛ ملاكاظم رفتار و كردار و اخلاقش قرآن بود و به خصوص مسئله حلال و حرام در اعمال و مخصوصاً در كسب و كار و خوراك را رعايت مىكرد!!
شبى در عالم رؤيا به حضور يكى از معصومين عليهم السلام «1» مشرّف مىشود. حضرت به او مىفرمايد: قرآن بخوان. عرضه مىدارد: نمىتوانم. حضرت مىفرمايد: مىتوانى، در محضر رهبر اسلام چند آيهاى قرائت مىكند و از شدّت شوق از خواب بيدار شده حس مىكند تمام قرآن بر قلب او تجلّى كرده و نقش بسته است!!
فرداى آن شب به ديدن مرحوم نوّاب صفوى رسيده، داستان رؤياى صادقه خود را بيان مىكند، آن مرحوم از او امتحان به عمل مىآورد و مىبيند عين حقيقت است!!
ايشان نه تنها قرآن را از حفظ مىخواند، بلكه با حسّ سرانگشت خود آيات قرآن را از ساير جملات عربى تشخيص مىداد و هم چنين با تمام آيات كه در چه جزء يا در چه سورهاى است آشنا بود.
گاهى صفحهاى از مفاتيح را جلوى او مىگذاشتند و از او مىپرسيدند: اين قسمت در كجاى قرآن است؟ انگشت روى كلمات مىگذاشت و مىگفت: اين قرآن نيست و گاهى از او مىپرسيدند: فلان آيه در كجاست؟ قرآن را باز مىكرد و با انگشت خود آيه را پيدا كرده و نشان مىداد!!
اين مجموعه از عنايات به مرحوم ملاكاظم به تاييد حضرت آيت الله العظمى بروجردى و بعضى از علماى وقت نيز رسيد.
بى ترديد غذاى حلال آثار مهمّى دارد، كه از جمله آثار آن باز شدن قلب و روشنى جان و غرق شدن دل در حكمت الهى است .
منبع : پایگاه عرفان