فارسی
دوشنبه 05 آذر 1403 - الاثنين 22 جمادى الاول 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
0
نفر 0

نیایش در مقام التجاء و پناهندگی به خداى تعالى‏

نیایش در مقام التجاء و پناهندگی به خداى تعالى‏
اللهم إن تشأ تعف عنا فبفضلك ، و إن تشأ تعذبنا فبعدلك . فسهل لنا عفوك بمنك ، و اجرنا من عذابك بتجاوزك ، فانه لا طاقة لنا بعدلك ، و لا نجاة لاحد منا دون عفوك . يا غني الاغنياء ، ها ، نحن عبادك بين يديك و أنا افقر الفقراء اليك ، فاجبر فاقتنا بوسعك ، و لا تقطع رجاءنا بمنعك ، فتكون قد اشقيت من استسعد بك ، و حرمت من استرفد فضلك . فالي من حينئذ منقلبنا عنك ، و الي اين مذهبنا عن بابك ، سبحانك نحن المضطرون الذين اوجبت اجابتهم ، و اهل السوء الذين وعدت الكشف عنهم . واشبه الاشياء بمشيتك ، و اولي الامور بك في عظمتك رحمة من استرحمك ، و غوث من استغاث بك ، فارحم تضرعنا اليك ، و اغننا إذ طرحنا انفسنا بين يديك . اللهم إن الشيطان قد شمت بنا إذ شايعناه علي معصيتك ، فصل علي محمد و اله ، و لا تشمته بنا بعد تركنا اياه لك ، و رغبتنا عنه اليك .

(1) بار خدايا اگر بخواهي از ما بگذري از فضل و احسان توست ( نه شايستگي ما ) و اگر بخواهي ما را به كيفر رساني از عدل و دادگري توست ( نه ستم بر ما )
(2) پس به نعمت ( بي پايان ) خود بخششت را بر ما آسان فرما ( بي رسيدگي به حساب ما انعام كن ) و به گذشتت ( از گناهان ) ما را از كيفرت رهايي ده ، زيرا ( در بازپرسي از كردار و گفتار ) ما را توانايي دادگري تو نيست ، و بي عفو و بخششت هيچيك از ما را رهايي ( از عذاب ) نه
(3) اي بي نياز بي نيازان ، اينك ما بندگان تو در اختيار توايم ، و من نيازمندترين نيازمندان به توام ، پس به بي نيازي و عطاي خويش ( كه هر نيازمندي از آن بهره مي برد ) نيازمندي ما را برطرف فرما و ما را به بازداشتن ( از رحمت ) خود نوميد مگردان كه ( اگر از رحمت بازداشتي ) بدبخت كرده اي كسي را كه از تو نيكبختي خواسته ، و نوميد ساخته اي آن را كه از احسان تو بخشش طلبيده ( بيان ها در اين جمله : ها نحن عبادك براي تضرع و اصرار و در درخواست است ، نه براي تنبيه و آگاه ساختن مخاطب كه در لغت به كار رفته )
(4) پس در اين هنگام ( بدبختي و نوميدي ) از جانب تو به كه روآوريم ، و از درگاه تو به كجا رويم ؟ ( جز تو كسي و جز درگاهت پناهي نداريم ) منزه و پاكي تو ( از آنچه شايسته تو نيست ) ما بيچارگانيم كه اجابت ( دعا ) شان را واجب گردانيده اي ، و ما رنج ديدگانيم كه رفع گرفتاريشان را وعده داده اي ( اشاره به قول خداي تعالي " سوره 27 ، آيه 62 " : امن يجيب المضطر اذا دعاه و يكشف السوء يعني يا كسي كه دعاي مضطر و درمانده را به اجابت مي رساند و غم و رنج را برطرف مي سازد )
(5) و شبيه ترين چيزها به اراده و خواست ( ايجاد و آفرينش ) تو و سزاوارترين كارها به ذات مقدسه تو در عظمت و بزرگواريت رحمت و بخشش بر كسي است كه از تو درخواست رحمت نموده ، و رسيدن به فرياد كسي است كه از تو فريادرسي طلبيده ، پس بر زاري ما به درگاهت رحم كن ، و چون خود را در اختيارت افكنده ايم بي نيازمان فرما ( غم و اندوهمان برطرف ساز و از بيچارگي برهان )
(6) بار خدايا چون بر معصيت و نافرمانيت از شيطان پيروي كرديم ما را شماتت كرد ، پس بر محمد و آل او درود فرست ، و پس از آن كه ما براي تو از او دوري گزيده به درگاهت روآورديم اندوهي به ما مرسان كه ( به آن ) ما را شماتت كند

0
0% (نفر 0)
 
نظر شما در مورد این مطلب ؟
 
امتیاز شما به این مطلب ؟
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب

شب زنده دارى ائمه اطهار عليهم‏السلام
حكمتهايى از نهج البلاغه
براى هر گناهى توبه اى مخصوص است
ذكر ، برترين عبادت
راه‏هاى نفوذ شيطان به قلب
راه مبارزه با نفس ظلمانى
تازه‌ترین تالیفات استاد حسین انصاریان روانه ...
قدردانی استاد انصاریان از خادمین سیدالشهدا علیه ...
هدف از بعثت پیامبران
دعا علت گشايش‏

بیشترین بازدید این مجموعه

در پرتو نبوت مشهد (حسینیه آیت‌ا... شاهرودی) دهه ...
نعمت‏هاى خدا از زبان سید الشهدا علیه السلام
نفس و هفت مرحله آن
حكمتهايى از نهج البلاغه
خوف از عذاب گناهان در قرآن
مانع حق مؤمن
تازه‌ترین تالیفات استاد حسین انصاریان روانه ...
سخنراني مهم استاد انصاريان در روز شهادت حضرت ...
قدردانی استاد انصاریان از خادمین سیدالشهدا علیه ...
دعا علت گشايش‏

 
نظرات کاربر

پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^