آخرین آمار که از سوی پایگاه الکترونیکی «ویکی پدیا» انتشار یافته، حکایت از روند روبه رشد تعداد شیعیان در سراسر جهان دارد. این روند به ویژه از سال 2005 میلادی و پس از آن بعد از جنگ 33 روزه حزب الله لبنان با رژیم اشغالگر قدس، سرعت بیشتری یافت.
این در حالیست که گسترش تعالیم این مذهب در جهان باعث شده در بسیاری از کشورهای غربی نیز تشیع گسترش یابد. به رغم تبلیغات گسترده دشمنان مذهب تشیع به ویژه وهابیت علیه این مذهب و نیز مشکلات و ضعفهایی که در برنامههای تبلیغی شیعیان وجود داشته، آمار شیعیان روز به روز در جهان رو به افزایش است.
اما طبق جدیدترین آمار این پایگاه الکترونیکی، حدود 90 درصد مردم ایران، 85 درصد مردم آذربایجان، 80 درصد مردم بحرین، ۶۵ درصد مردم عراق، اکثریت مردم لبنان (55 درصد)، 45 درصد مردم یمن، 35 درصد مردم پاکستان، ۳6 درصد مردم کویت، ۳6 درصد مردم قطر، 20 درصد مردم ترکیه، 18 درصد مردم افغانستان، 17 درصد مردم سوریه، ۱۶ درصد مردم امارات متحده عربی و 10 درصد مردم هند را شیعیان تشکیل میدهند.
البته ناگفته نماند به نظر می رسد آمار ذکر شده کمی از حد واقعی پایینتر باشد. به عنوان مثال تعداد شیعیان عراق در آماری غیر رسمی 70 درصد و تعداد شیعیان بحرین در آماری رسمی 85 درصد گزارش شدهاند، ضمن اینکه در کشورمان نیز که قطب کشورهای شیعه جهان است، بعید به نظر میرسد تعداد شیعیان از 95 درصد پایینتر باشد. همچنین شواهد حاکی از این است که تعداد شیعیان افغانستان و سوریه نیز بسیار بیشتر از چیزی است که در این پایگاه الکترونیکی عنوان شده است.
شایان ذکر است در حال حاضر مطابق آمار رسمی، 15 درصد و مطابق آمار غیررسمی 20 درصد جمعیت عربستان را شیعیان تشکیل میدهند، البته از لحاظ جغرافیایی 33 درصد سرزمینهای اعراب سعودی در اختیار شیعیان است.
تعداد شیعیان در جهان اسلام به سرعت رو به افزایش است و مطابق با آمار غیر رسمی از بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به طرز عجیبی افزایش یافته است. اکثریت مطلق شیعیان، "اثنی عشری" (12 امامی) هستند و تعداد کل شیعیان در جهان اسلام نیز در حال حاضر 25 درصد است که این عدد نیز با نرخ قابل توجهی در حال ازدیاد است.
شایان ذکر است که آیتالله العظمی شیخ "جعفر سبحانی" نیز در مناظره مکتوبی که با "سلمان العوده" از شیوخ منحرف وهابی داشته، به عدد 25 درصد اشاره نمود. طبیعی است یک عالم با این عظمت در جهان اسلام هنگامی که آماری ارائه میدهد و یا مطلبی را بیان میکند، با علم کامل اقدام به چنین کاری می ورزد؛ به خصوص هنگامی که طرف مقابل مناظره وی نیز با سکوت خود این آمار را تایید میکند.
حضرت آیتالله العظمی بهجت نیز در یکی از بیانات چند سال پیش خود تعداد شیعیان را در جهان بیش از 400 میلیون نفر عنوان کرده بود.
به تمام این مسائل باید تقیه سنیهای شیعه شده را که از ترس کشته شدن توسط وهابیون و سلفیهای تندرو، شیعه شدن خود را پنهان میکنند نیز افزود.
رشد چشمگیر تشیع در جهان توسط وهابیون به خوبی احساس شده تا آنجا که برخی از آنها در کتابهای خود به طور واضح به این مساله اشاره کردهاند. دکتر "عصام العماد" فارغالتحصیل دانشگاه «امام محمد بن سعود» در ریاض و شاگرد بن باز (مفتی اعظم و سابق عربستان سعودی) و امام جماعت یکی از مساجد بزرگ صنعاء و از مبلغان وهابیت در یمن که پیش از شیعه شدن کتابی نیز در اثبات کفر و شرک شیعه تحت عنوان «اصله بین الاثنی عشریه و فرق الغلاه» نوشته بود، با آشنایی با یکی از جوانهای شیعه، با فرهنگ نورانی تشیع آشنا شد و از فرقه ضاله وهابیت دست کشید و به مذهب شیعه مشرف شد.
"عصام العماد" به همین مناسبت کتابی با عنوان «رحلتی من الوهابیه الی الاثنی عشریه» تالیف نمود. وی در کتاب دیگر خود مینویسد: با مطالعه کتابهایی که وهابیت در سالهای اخیر نوشتهاند، به یقین در مییابیم که آنان احساس کردهاند که تنها مذهب آینده، همان مذهب شیعه امامیه است.[1]
شیخ "عبدالله الغنیمان" از اساتید وهابی دانشگاه «الجامعه الاسلامیه» میگوید: وهابیون به یقین دریافتهاند، تنها مذهبی که در آینده، اهل سنت و وهابیت را به طرف خود جذب خواهد کرد، همان مذهب شیعه امامی است.[2]
شیخ "ربیع بن محمد" از نویسندگان بزرگ سعودی وهابی نیز در یکی از کتابهای خود مینویسد: آنچه باعث فزونی شگفتی من شده این است که برخی از برادران وهابی و فرزندان شخصیتهای علمی و دانشجویان مصری که با ما در جلسات علمی شرکت میکردند و برادرانی که ما به آنها حسن ظن داشتیم، اخیرا به سراغ این مسیر تازه (تشیع) را پیمودند و آن تحت تاثیر انقلاب ایران بوده است.[3]
شیخ "محمد المغراوی" از دیگر نویسندگان سرشناس وهابی میگوید: با گسترش مذهب تشیع در میان جوانهای مشرق زمین، بیم آن را دارم که این فرهنگ در میان جوانهای مغرب زمین نیز گسترده شود.[4]
دکتر "ناصر القفاری" استاد دانشگاههای مدینه در یکی از کتابهای خود مینویسد: اخیرا تعداد زیادی از اهل سنت به طرف مذهب شیعه گرویدهاند و اگر کسی کتاب «عنوان المجد فی تاریخ البصره و نجد» را مطالعه کند به وحشت میافتد که چگونه برخی از قبایل عربی به صورت کامل، مذهب شیعه را پذیرفتهاند.[5]
شیخ "المجدی محمدعلی محمد" نویسنده بزرگ وهابی میگوید: یکی از جوانهای اهل سنت حیرت زده نزد من آمد. وقتی که علت حیرت او را جویا شدم، دریافتم که دست یکی از شیعیان به وی رسیده و این جوان سنی تصور کرده است که شیعیان ملائکه رحمت و شیر بیشه حق میباشند.[6]
آری، وهابیت هنگامی که دید چگونه عقاید محکم شیعه با کمترین تبلیغات مثبت و بیشترین تبلیغات منفی همه حقیقتجویان را مجذوب خویش ساخته است، به گونهای که حتی کسانی که در اوج خفقان یعنی در دانشگاههای ریاض فارغ التحصیل شدهاند، به این سو کشیده میشوند، حربه خود را انتساب القابی چون مشرک و کافر به شیعیان قرار داد! و هنگامی که دید این حربه نیز جواب نداد، دست به ترور و قتل و خونریزی زد! اینها همه نشانگر گسترش جهانی و بیسابقه مذهب تشیع در جهان و به خصوص در جهان اسلام است. بی شک تعالیم و آموزههای اهلبیت(ع) و فقه پویای این مذهب باعث افزایش پیروان آن شده و به تبع آن مسوولیت سنگینی را بر دوش شیعیان برای نشان دادن واقعیتها و حقایق و مقابله با خرافات و خرافه پرستیها و در نهایت اعتلای این مذهب که با ظهور قائم آل محمد(ص) به کمال نهایی خود خواهد رسید، به همراه خواهد داشت.
پی نوشتها:
1- المنهج الجدید و الصحیح فی الحوار مع الوهابیین، ص 178
2- همان
3- مقدمه کتاب «الشیعه الامامیه فی میزان الاسلام»، ص 5
4- مقدمه کتاب «من سب الصحابه و معاویه فامه هاویه»، ص 4
5- مقدمه کتاب «اصول مذهب الشیعه الامامیه الاثنی عشریه»، ج 1، ص 6- انتصار الحق، ص 11 و 14
پایگاه استاد حسین انصاریان
منبع: شیعه آنلاین