تمام خير دنيا و آخرت به وسيله خدا در يك كلمه جمع شده است ؛
» جمع خير الدنيا و الآخرة فى كلمة واحدة و هى التقوى «
طبيب با تقوا وقتى بيمار را معاينه مى كند ، اگر بيمارى او را نفهميد ، مى گويد : بيمارى شما را درك نكردم . شما بايد به عالم تر و متخصص تر از من مراجعه كنيد ، پول ويزيت نمى خواهم ، چون من مريضى تو را نفهميدم ، اما بى تقوا ويزيت را مى گيرد و نسخه اى دروغين سر هم مى كند و براى او آزمايش مى نويسد و خرج بيمار را چند برابر مى كند . چه بسا مريض اين نسخه را تهيه كند و با خوردن آن دارو بيماريش چند برابر شود و يا بميرد .
يا عالم باتقوا وقتى مى آيند و مى گويند : جواب فلان مسأله چيست ؟ اگر نمى تواند جواب بدهد ، بگويد : نمى دانم (423)، من سى سال است كه در حوزه علميه نبودم و از كتاب ها دور مانده ام و تخصصى ندارم . اما اگر بى تقوا باشد ، جوابى از خودش در مى آورد كه دور او پر شود و ديگران نفهمند كه او كم سواد است . تقوا خيلى كارساز است . واقعاً خير دنيا و آخرت مردم به زلف تقوا گره خورده است .
دكترى متخصص بود خيلى مردم محل به اين دكتر ايمان داشتند ، مى گفتند : نسخه اش خوب است . بر سر نسخه هايش نوشته بود : »هو الشافى « من نيستم كه مريض تو را درمان مى كنم ، درمان دست ديگرى است و ما واسطه هستيم . نسخه اش خدا را نشانش مى داد ، چون هر وقت مى خواست قلم بردارد و بنويسد ، »هو الشافى« را مى ديد ؛ يعنى در محضر خدا نسخه را مى نوشت و به بيمار مى داد .
به بيمار مى گفت : من از تو خواهش مى كنم كه دواى اين نسخه را از داروخانه اى بخر كه صاحب آن رو به قبله بكند و خود داروخانه نيز رو به قبله باشد ، ثابت شده است كه رو به قبله بودن در هر حالتى ، چون مستقيم با جهت مغناطيسى زمين سر و كار دارد ، آثار مثبتى روى بدن و روى محل كار دارد .
بيمار نيز قبول مى كرد . بعد به او مى گفت : نسخه ات يك تومان مى شود ، نصف آن را مى گرفت و مى گفت بقيه را به خانواده اى مستحق بده و بگو براى مريضى شما دعا كنند كه دوا و دعا همراه شوند و مريضى شما خوب شود .
حرف اميرالمؤمنين عليه السلام اين است :
» جمع خير الدنيا و الآخرة فى كلمة واحدة و هى التقوى «
همه خيرات ، چه در دنيا و چه در آخرت در يك كلمه جمع است و آن تقواست .
منبع : پایگاه عرفان