گروه بینالملل: یک مدرسه خصوصی در ایالت اوتارپرادش هند دانشآموز مسلمان خود را به خاطر داشتن حجاب از حضور در کلاس درس محروم کرد.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه خبری «On Islam»، مسئولان این مدرسه ادعا کردند که این تصمیم با هدف جلوگیری از تبعیض میان دانشآموزان براساس فرم لباس گرفته شده است.
ناهید لاری، عضو کمیسیون حمایت از حقوق کودکان اوتارپرادش در این باره گفت: بسیاری از دختران میخواهند هم تحصیل کنند و هم به اصول دینی خود پایبند باشند اما آنها با مشکلات زیادی در مدارس مواجه هستند.
وی افزود: اجازه ندادن به دختران مسلمان برای پوشیدن حجاب، تبعیض علیه آنها است.
فرهین فاطمه، دانشآموز 9 ساله مسلمان پس از حضور در کالج «سنت جوزف» شهر «لکهنو» مطلع شد که اجازه ندارد با داشتن حجاب در کلاسهای درس حاضر شود. وی تمام روز را مجبور شد در کتابخانه بماند تا فردا به همراه والدینش به مدرسه برود.
امانوئل، مدیر این مدرسه اعلام کرد: مدرسه ما فرم لباس مخصوص دارد و هیچ تفاوتی نباید وجود داشته باشد. برای ما دین دانشآموزان اهمیتی ندارد.
وی افزود: فرهین و والدینش در زمان ثبتنام میدانستند که در این مدرسه ممنوعیت حجاب وجود دارد.
این درحالی است که فرهین و مادرش میگویند که به آنها چیزی در این مورد گفته نشده بود. آنها در زمان ثبتنام حجاب داشتند. حتی عکس فرهین با حجاب گرفته و در پرونده گذاشته شده است.
وقار فاطمه، مادر فرهین میگوید: آنها باید قبلاً به ما میگفتند که استفاده از حجاب در این مدرسه ممنوع است.
اکنون قرار است فرهین به مدرسه دیگری منتقل شوند.
کمیسیون حمایت از حقوق کودکان اوتارپرادش خواستار رسیدگی به اقدام این مدرسه شد و تحقیقات در مورد این پرونده آغاز شده است.
منع دانشآموزان مسلمان از حضور در مدرسه اولین باری نیست که در هند اتفاق میافتد.
مسلمانان حدود 180 میلیون نفر از جمعیت 1.1 میلیاردی هند را تشکیل میدهند و هند بعد از اندونزی و پاکستان بیشترین تعداد مسلمانان جهان را دارد.
با وجود تعداد زیاد مسلمانان در هند، آنها به عنوان یک اقلیت دینی با مشکلات فراوان و تبعیضهای متعددی مواج هستند.
منبع : iqna