فارسی
چهارشنبه 26 دى 1403 - الاربعاء 14 رجب 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
0
نفر 0

تأثير غذا بر جوارح و جوانح‏

درباره موريانه نوشته‌اند كه:
چون كمبود نفرات در يكى از قسمت‌ها (سرباز، انباردار، نظافت‌چى) مشاهده كند با دادن غذاى مخصوص همان عده به وجود مى‌آيند و امروز اين فرضيه مطرح است كه آيا بشر مى‌تواند با غذا به دلخواه خود فرزندانى هوشيارتر، شجاع‌تر به وجود آورد؟
اما در اسلام اين موضوع حل شده و سابقه چهارده قرنى دارد كه انسان مى‌تواند با انتخاب بعضى از غذاها اوصاف مخصوصى براى فرزندان خود در نظر بگيرد.
نوع غذا با طول قامت نسبت و اثر مخصوص دارد، در ممالك اسكانديناوى كه اندام‌ها بلندتر شده‌اند، اين مسئله را پذيرفته و هم چنين بر روى اشخاصى كه در يك محل مجاور يكديگر بوده‌اند (در مدرس از شهرهاى هندوستان) بر روى سيك‌ها و پاتان‌ها آزمايش به عمل آمده و سرانجام علّت غايى بلندتر بودن قد سيك‌ها را تغذيه مخصوص آن‌ها دانسته‌اند.
آدمى را غدد كوچكى است كه اثرات بزرگى دارند، يكى از آن‌ها تيروييد است كه اگر خوب كار نكند شخص كودن و خمود بوده، به گوشه‌نشينى و عزلت رغبت مى‌كند و به نظافت خود نمى‌پردازد و در نقاطى كه آب و غذايشان يُد ندارد اين ابتلا پيش مى‌آيد.
هر غده‌اى اثر مخصوصى داشته و اعمال چندى از بدن با آن‌هاست و چون مى‌توان بر هر كدام از غدد و اعصاب به نوعى به وسيله غذاى مخصوصى اثرى گذاشت، لذا غذا اثر غير قابل انكارى بر شخصيت و دگرگونى آن دارد.
خلق و خوى بى‌ارزش هيتلر را كارشناسان تغذيه و روان‌پزشكان از افراط در خوردن شيرينى‌جات دانسته و در كتاب‌هاى چندى كه درباره زندگى وى نوشته‌اند، مانند ظهور و سقوط رايش سوم و مذاكرات محرمانه هيتلر و... به علاقه بى‌حد و حصرش به شيرينى اشاره گرديده است.
مى‌دانيم رژيم قندى نامبرده ذخاير ويتامينى گروه ويتامين‌هاى «ب» را از بين برده و در نتيجه با انهدام عناصر آرامبخش اعصاب كه قسمتى از آن ويتامين‌هاى گروه ب هستند، شايد علت هيجان و ستيزه‌خويى وى بوده باشد.
ايوان مخوف «ايوان چهارم» تزار روسيه كه در كودكى به بزرگوارى و انصاف معروف بود، پس از رسيدن به قدرت بتدريج به عدم تعادل روحى و خونخوارى دچار گرديد و علّتش را چنين دانسته‌اند كه در كودكى با از دست دادن پدر كه سرپرستش بود، تغذيه ساده و متناسبى داشت و پس از كسب قدرت با افراط در غذا بويژه شيرينى‌جات و مواد چرب آن چنان شد كه در چهل سالگى آثار پيرى در او ظاهر گشت و روز به روز بر بى‌رحمى و خونريزيش افزوده شد تا آن گاه كه پسر خود را به قتل رسانيد به بهانه اين كه‌ چرا از همسر خود در برابر پدرش «ايوان» كه لباس او را جلف خوانده دفاع نموده است و بالاخره در پنجاه و يك سالگى وفات يافت و نظاير مشاهير فوق كه هر كدام به علت تغذيه نامناسب موجبات ناراحتى اجتماع و خود را فراهم كرده‌اند، فراوان بوده‌اند.
[فَلْيَنْظُرِ الْإِنْسانُ إِلى‌ طَعامِهِ‌].
پس انسان بايد به خوراكش با تأمل بنگرد.


منبع : پایگاه عرفان
  • تأثير غذا
  • تأثير غذا بر جوارح و جوانح‏
  • جوارح و جوانح‏
  • 0
    0% (نفر 0)
     
    نظر شما در مورد این مطلب ؟
     
    امتیاز شما به این مطلب ؟
    اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

    آخرین مطالب

    داستان عجيب سلمان و ابوذر
    يوسف در آيينه واقعيات‏
    بانيانِ جنگ‏هاى صليبى‏
    داستانى شگفت از اثر الحمدلله
    داستان جوان گناهكار
    مالك اشتر و مسأله عفو
    داستانى عجيب از اوليا
    حكايت حلواى معاويه و ابوالاسود
    بردبارى پسر ادهم
    حکایتی از تواضع فضیل در برابر حق‏

    بیشترین بازدید این مجموعه

    طلبه‌ای که به لوسترهای حرم امیرالمؤمنین(ع) ...
    چه مقدار مرا كفايت مى‏كند ؟
    در قبر
    بردبارى پسر ادهم
    داستانى عجيب از برزخ مردگان‏
    داستانى شگفت از اثر الحمدلله
    داستان جوان گناهكار
    حکایت خدمت به پدر و مادر
    مالك اشتر و مسأله عفو
    يوسف در آيينه واقعيات‏

     
    نظرات کاربر

    پر بازدید ترین مطالب سال
    پر بازدید ترین مطالب ماه
    پر بازدید ترین مطالب روز



    گزارش خطا  

    ^