فارسی
پنجشنبه 22 شهريور 1403 - الخميس 7 ربيع الاول 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
0
نفر 0

هيچ باكى از مرگ نداشتم!

امام صادق عليه السلام فرمود: روايت شده به سند صحيح از سلمان فارسى رضى الله عنه كه گفت: بر رسول خدا وارد شدم، به من توجه فرمود و چنين گفت: اى سلمان! خداوند پيامبرى را نفرستاد مگر اين كه براى او دوازده نقيب بوده است، عرضه داشتم: اين حقيقت را از پيروان تورات و انجيل شنيده‌ام، فرمود: اى سلمان! آيا نقباى دوازده‌گانه مرا كه خداوند متعال آنان را براى مقام امامت و وصايت انتخاب فرموده مى‌شناسى؟
گفتم: خدا و رسول او به اين حقيقت آگاه‌ترند.
فرمود: خداوند مرا از نور خالص و صاف خود به وجود آورد و سپس مرا براى اطاعت و بندگى خود دعوت كرد و من اجابت نمودم و از نور من على بن ابيطالب را آفريد و او را به مقام اطاعت و پيروى خود خواند و او قبول كرد و از نور من و على، دخترم فاطمه را آفريد و او را نيز به اطاعت دستورهاى خود دعوت نمود و او پذيرفت و از نور من و على بن ابيطالب و فاطمه دخترم، حسن و حسين فرزندانم را آفريد و آن‌ها نيز دعوت حق را به اطاعت اجابت نمودند و از اين جهت ما را با پنج اسم از اسماى خود ناميد.
پس خداوند متعال محمود و من محمد هستم و او على و بلند مقام و اين پسر عمويم على است و خداوند فاطر و شكافنده حق از باطل و نور از ظلمت است و دخترم فاطمه قطع كننده و جدا سازنده است و حضرت او صاحب نيكى‌ها و احسان و فرزندم حسن است و ديگرى حسين!
و خداوند بزرگ از نور فرزندم حسين نُه فرزند آفريد كه پيشوايان دين من هستند و ايشان را براى بندگى و اطاعت اوامر خود دعوت فرمود و آنان قبول كردند و اين برنامه پيش از آفرينش خلق بود و در آن وقت ساختمان آسمان و گسترش زمين و وجود هوا و مَلَك و انسان صورت نگرفته بود، ما در آن هنگام انوارى بوديم كه پروردگار بزرگ را تسبيح و تقديس كرده و فرمان او را شنيده و پيروى مى‌نموديم.
سلمان گويد: گفتم: يا رسول اللَّه، پدر و مادرم به فدايت، براى كسى كه ايشان را آن طور كه بايد بشناسد چه پاداشى است؟ فرمودند: اى سلمان! هر كس آنان را آن طور كه بايد، بشناسد و از آنان پيروى كند و آنان را دوست بدارد و از دشمنانشان بيزارى جويد، به‌  خدا سوگند از ماست، هر جا ما وارد شويم وارد مى‌شود، هر جا ما ساكن شويم سكونت كند.
فرمود: پس از او على سيدالعابدين است و بعد از او فرزندش محمد كه شكافنده علوم اولين و آخرين از ميان انبيا و مرسلين است، و سپس فرزندش جعفر است كه لسان صادق پروردگار خواهد شد و بعد از او فرزندش موسى است كه فرد برنده خشم و غضب خويش مى‌باشد از لحاظ صبر و بردبارى در راه پروردگار و پس از او فرزندش على الرضاست كه در برابر تقدير و حكم‌هاى الهى كه پوشيده است راضى است.
بعد از او فرزندش محمد است كه برگزيده خلق اوست و پس از او فرزندش على است كه هدايت كننده به سوى خداست و سپس فرزند او حسن است كه صامت و نگهدارنده و امين اسرار الهى است و بعد از او فرزندش فلان است كه نام او را ذكر فرمودند و او گوينده به حق و قيام كننده در راه الهى است.
سلمان گفت: من گريه كردم و سپس عرضه داشتم: يا رسول اللَّه! آيا من تا زمان آنان باقى خواهم بود؟
فرمودند: بخوان آيه شريفه را: «و حكم كرديم به بنى‌اسرائيل كه هر آينه فساد و شر برمى‌انگيزيد در دو مرحله و در روى زمين بزرگى و بلندى مى‌طلبيد و چون وعده مرحله اول فرا رسيد، مبعوث مى‌كنيم بندگانى را كه شدت و حدّت دارند، پس نفوذ مى‌كنند در خلال محوطه‌ها، و وعده پروردگار متعال واقع و محقق خواهد شد، سپس برمى‌گردانيم قوت و عظمت و بلندبى شما را و مسلط مى‌كنيم شما را بر ديگران و تأييد مى‌كنيم شما را به اموال و فرزندان و قرار مى‌دهيم شما را پرجمعيت‌ترين گروه‌ها.
سلمان گفت: گريه‌ام شديد شد و شوقم به ديدار آن اوليا الهى بيشتر گشت، عرض كردم: يا رسول اللَّه! آيا اين جريان و مغلوبيت و مظلوميت با سابقه عهدى خود شما مى‌باشد؟
عرفان اسلامى، ج‌13، ص: 535
فرمودند: آرى، سوگند به خداوند بزرگ اين جريان را با سابقه عهدى من و على بن ابى طالب و دخترم فاطمه و فرزندانم حسن و حسين و نُه فرزند از اولاد فرزندم حسين و آن كسى كه از ماست و هر شخصى كه در راه ما مظلوم مى‌باشد و هر كسى كه به مرتبه خلوص ايمان نائل باشد، صورت گرفته است!
آرى، سوگند به پروردگار بزرگ اى سلمان، پس از اين در مرحله دوم حاضر مى‌شود و روى كار مى‌آيد. ابليس و پيروان و ياران او و آن كسانى كه عناد و كفر خود را به درجه كامل رسانيده‌اند، و در پايان اين مرحله باز خداوند آنان را مى‌گيرد، و در مقابل اعمال ناشايست و كفر و الحاد و تجاوز و عصيان، آنان را مؤاخذه و قصاص و عقاب نمايند و خداوند هرگز به كسى ستم روا نمى‌دارد.
و ما هستيم مصداق تأويل اين آيه شريفه: «ما مى‌خواهيم احسان كنيم به آن كسانى كه ضعيف شده‌اند در روى زمين و آنان را پيشوايان مردم قرار داده و پس از هلاك ديگران وارثين آنان گردند، و ما آنان را در روى زمين نيرومند كرده و برقرار مى‌كنيم، و فرعون و هامان و پيروان آنها را نشان مى‌دهيم آنچه را كه وحشت داشته و از آن پرهيز مى‌كردند».
سلمان گفت: من از خدمت حضرت رسول برخاستم، ولى به اندازه‌اى غرق فكر و انديشه شدم كه هيچ‌گونه باك نداشته و متوجه نبودم كه مرگ در كجا و چه وقت مرا مى‌رسد، يا من به چه هنگام به مرگ خواهم رسيد؟! 


منبع : پایگاه عرفان
  • مرگ
  • هيچ باكى از مرگ نداشتم!
  • هيچ باكى
  • 0
    0% (نفر 0)
     
    نظر شما در مورد این مطلب ؟
     
    امتیاز شما به این مطلب ؟
    اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

    آخرین مطالب

    داستان زاهدان و قانعان‏
    داستان زنى که با شنیدن آیه عذاب بیهوش شد
    داستان جريح و مادر او
    ماجرای زن بدکاره ای که به زندان امام کاظم (ع) رفت
    بلاى غير قابل جبران‏
    حكايت شنيدنى از يكى از اولياء خدا
    هلاكت به خاطر حرص و حسد
    حکایتی از ابوالفتوح رازی
    امام صادق(ع) و ابوشاكر ديصانى‏
    داستانى در رابطه با سليمان

    بیشترین بازدید این مجموعه

    داستان زنى که با شنیدن آیه عذاب بیهوش شد
    گر تو نمى پسندى تغيير ده قضا را
    تا از مرگ غفلت نكنيم
    حكايت بهلول نبّاش‏
    حكايتى غريب از فقيه خراسانى‏
    حكايت شنيدنى از يكى از اولياء خدا
    حقّ خدا بر بندگان‏
    آيا مى‏دانى در حضور كه بودم؟
    دعاى پيامبر
    عيسى و شخص معجب‏

     
    نظرات کاربر

    پر بازدید ترین مطالب سال
    پر بازدید ترین مطالب ماه
    پر بازدید ترین مطالب روز



    گزارش خطا  

    ^