نگاهی به وضعیت اقتصادی و معیشتی عصر ظهور/ وقتی مردم از مال دنیا بی نیاز می شوند
در دوران ظهور امام زمان، دل هاي امت پيامبر پر از بي نيازي مي شود ، يعني همه قلبا احساس بي نيازي مي کنند و عدل امام زمان همه جا گسترش مي يابد تا اين که دستور مي دهد تا منادي در ميان جمعيت ندا کند که هر کسي هر چه احتياج دارد بيايد و بگيرد، هيچکس بلند نمي شود بگويد من احتياج دارم.
مسئله معیشت و اقتصاد همیشه در اعصار مختلف جزء مسائل مهم و بحث برانگیز بوده است. همیشه عده ای مستغنی از اموال و ثروت و نعمت های دنیا هستند، و عده ای هم همیشه نیازمند و محتاج گذران حداقل های زندگی خود هستند.
بسیاری از مکاتب فکری سیاسی مانند مارکسیسم نیز برای پایان دادن به این دوگانه سرمایه دار و فقیر تشکیل شدند. اما تا به امروز هیچ یک از این مکاتب نتوانستند به عدالت اقتصادی و معیشتی روح تازه ای بدمند و پیکر بی جان قشر آسیب دیده و نیازمند را احیا کنند.
با همه این اوصاف آیا می شود امید و انتظار بر پایی حکومتی مبتنی بر اعتدال معیشتی و توسعه اقتصادی باشیم ؟
در گفتمان دینی انتظار چنین شرائطی نه تنها محال نیست بلکه قطعا و یقینا حکومتی خواهد آمد که به همه تبعیض ها پایان دهد و آن حکومت مهدوی است.
رعایت تقوا عامل نزول برکات
در عصر ظهور، برکات آسمانی نازل می گردد و آسمان سخاوت خویش را به همه جهانیان نشان خواهد داد. محصولات زراعتی عمده ترین عنصر در رونق اقتصاد جوامع بشری محسوب می شود که خود وابسته و متوقف بر نزولات آسمانی و بارانهای مناسب فصلی است. طبق تصریح آیات و احادیث شریفه، رعایت تقوا، احکام الهی و اجرای عدالت و برابری و رفع ستم، تبعیض و بیدادگری، نزولات آسمانی را در پی خواهد داشت.
در آیه شریفه 96 از سوره اعراف می خوانیم:
«اگر مردم آبادیها، ایمان آورده و تقوا پیشه ساخته بودند، برکات آسمان و زمین را به روی ایشان می گشودیم.»
در عصر ظهور حضرت حجت (عج) با توجه به حاکمیت اصل عدالت و برابری و اجرای دقیق احکام الهی برکل جهان هستی، رحمت الهی و برکات آسمانی در قالب نزول بارانهای مناسب فصلی، تجلی بیشتری پیدا خواهد کرد و زمینه رشد محصولات زراعتی فراهم خواهد شد.
از پیامبر گرامی اسلام نقل شده است که فرمودند:
«امت من در زمان ظهور مهدی، به نعمتهایی دست می یابند که پیش از آن، در هیچ دوره ای دست نیافته بودند. در آن روزگار آسمان باران فراوان دهد و زمین هیچ رویدنی را در دل خود نگاه ندارد.»
تفاوت نیاز با احساس نیاز
طبق احاديث در زمان حکومت امام زمان علیه السلام مردم در دل خود احساس بي نيازي مي کنند و هيچ کس احساس فقردر درونش نيست .
از قول پيامبر اکرم وارد شده که فرمود: « ويملأ الله قلوب أمه محمد صلی الله علیه و آله غني ويسعهم عدله حتي يأمر مناديا ينادي ؛ يقول : من له في المال حاجه ؟ فما يقوم من الناس الا رجل واحد ثم يأمر له بالمال فيأخذ ثم يندم ؛ [1] در دوران ظهور امام زمان، دل هاي امت پيامبر پر از بي نيازي مي شود ، يعني همه قلبا احساس بي نيازي مي کنند و عدل امام زمان همه جا گسترش مي يابد تا اين که دستور مي دهد تا منادي در ميان جمعيت ندا کند که هر کسي هر چه احتياج دارد بيايد و بگيرد ، هيچکس بلند نمي شود بگويد من احتياج دارم غير از يک نفر ، او بلند شده مي گويد ، من احتياج دارم ، اين يک نفر که بلند شده مال را مي گيرد بعد پشيمان شده مي گويد مي خواهم چه کنم ، همان را برمي گرداند»
نتیجه گیری
از آنجایی که در زمان ظهور حقائق عالم بر مردم منکشف می شود میزان دانش و به تبع آن میزان تقوا و عدالت مردم نیز افزایش می یابد و از همین رو در های برکت آسمان و زمین بر مردم باز می شوند.
همچنین زمین پس از ده ها قرن که حاکمی عادل به خود ندید، بالاخره حاکمی راستین و عادل و کارآمد را تجربه خواهد کرد.
به امید روزی که دولت کارآمد مهدوی بر سر کار بیاید.
پی نوشت:
[1] سيماي آفتاب ص 427
منبع : سایت حوزه