فارسی
سه شنبه 12 تير 1403 - الثلاثاء 24 ذي الحجة 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

ترجمه مفاتيح الجنان، ص: 1095

ورزد، و بر مسلك آنان سلوك نكند. خدای تعالی فرمود: به حقيقت برای شما در ابراهيم و كسانی كه با او بودند سرمش خوبی است، به قومشان گفتند: ما از شما بيزاريم از آنچه جز خدا می پرستيد، بين ما و شما هميشه دشمنی و كينه ورزی است.

شيخ صدوق رحمه اللّه از حضرت صادق عليه السّلام روايت كرده: حق تعالی به سوی پيغمبری از پيامبران خود وحی فرستاد تا به مؤمنان بگويد:

لباس دشمنان مرا نپوشيد، و غذای دشمنان مرا نخوريد، و بر راههای دشمنان من مرويد، كه دشمنان من خواهيد بود، چنان كه آنان دشمنان منند. لذا در بسياری از روايات وارد شده: فلان عمل را بجا آوريد، و خود را به كفّار شبيه نسازيد، مانند روايتی كه از رسول خدا صلّی اللّه عليه و آله و سلّم نقل شده: شارب [موهای پشت لب ] را از ته بگيريد، و محاسن [موهای صورت ] را بلند بگذاريد، و خود را به يهوديان و گبران شبيه نكنيد، و نيز فرمود: گبران محاسن خود را تراشيدند، و شاربهای خود را زياد كردند، و ما شارب خود را می گيريم و محاسن می گذاريم، و هنگامی كه نامه های دعوت آن جناب به پادشاهان رسيد، كسری به باذان عامل يمن نوشت، آن حضرت را نزد او فرستد، و او كاتب خود بانويه، و مردی كه او را خرحسنك می گفتند به مدينه فرستاد، و آن دو محاسن خود را تراشيده و شارب گذاشته بودند، آن جناب را خوش نيامد كه به ايشان نظر كند فرمود: وای بر شما چه كسی شما را به اين هيئت امر كرده؟ گفتند: پروردگارمان يعنی كسری، فرمود ولی پروردگار من مرا به گذاشتن محاسن و چيدن شارب امر فرموده است. بدان كه حق تعالی در سوره هود فرموده است:

به جانب كسانی كه ستم كردند متمايل نشويد، در نتيجه آتش شما را تماس می يابد، و جز خدا برای شما دوستانی نباشد، سپس ياری نشويد.

مفسّران در معنی آيه فرموده اند: ميل اندك به سوی آنان نكنيد تا چه رسد به بسيار؟ كه ستم كردند، پس برسد به شما آتش دوزخ. و بعضی گفته اند: «ركون» نهی شده، وارد شدن با ايشان در ستم ايشان، و اظهار رضايت به كارشان و اظهار موالات با آنان است، و در روايت اهل بيت عليهم السّلام آمده: ركون عبارت از موّدت و نصيحت و طاعت ايشان است. بيست ونهم: نوزده حرف است كه برای خواننده آن، اسباب گشايش و رهايی از آفات است، رسول خدا صلّی اللّه عليه و آله و سلّم آنها را به امير مؤمنان صلوات اللّه عليهما و آلهما تعليم فرموده و شيخ صدوق در




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^