فارسی
سه شنبه 25 دى 1403 - الثلاثاء 13 رجب 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
0
نفر 0

عدم پذيرش عذر جاهل در قيامت‏

یكى از دادگاه هاى قيامت براى همين منظور برپا مى شود و قاضى اين دادگاه پروردگار عالم است كه از جاهل مى پرسد: چرا بر اساس اصول ارايه شده، زندگى نكردى؟ جواب مى دهد: نمى دانستم. خيال مى كند كه اگر به پروردگار بگويد نمى دانستم، خدا نيز سريع مى گويد: پس معذور هستى و اكنون كه به خاطر نفهمى، نادانى و آگاه نبودن، از همه ارزش ها دست خالى هستى، مى گويم: ملائكه رحمتم بيايند و تو را با احترام به بهشت ببرند. ولى اين طور نيست، چون بهشت فقط جاى عاقلان و آگاهان است.
نه آيه اى و نه روايتى داريم كه به ما بگويند: جاهلان در محضر مبارك حضرت حق معذورند و در پيشگاه او راه دارند. بلكه شما در آيات قرآن، خيلى ساده مى توانيد بهشتيان را شناسايى كنيد. در آيات اوايل سوره مباركه رعد، نزديك به شش آيه را ملاحظه مى كنيد كه با اين مفهوم شروع مى شود: «أَفَمَن يَعْلَمُ أَنَّمَآ أُنزِلَ إِلَيْكَ مِن رَّبّكَ الْحَقُّ كَمَنْ هُوَ أَعْمَى »  آيا آن انسانى كه آگاه، دانا و بينا شده و با نيروى دانايى، بينايى، آگاهى و علم خود، آنچه بر تو- پيغمبر صلى الله عليه و آله- نازل شده است، لمس كرده كه حق است، مانند كسى است كه كور دل، نفهم، جاهل و نابينا مانده است؟ آن كسى كه در دنيا نرفته ياد بگيرد، بفهمد، عالم شود و با دانايى حق را بفهمد، در اصطلاح پروردگار عالم «أعمى»، يعنى كور است. در سوره طه مى فرمايد: «وَ مَن كَانَ فِى هذِهِ أَعْمَى فَهُوَ فِى الْأَخِرَةِ أَعْمَى وَ أَضَلُّ سَبِيلًا»  آن كسى كه در دنيا كوردل، نابيناى باطنى، بى بصيرت، بى علم و بى آگاهى است، در قيامت نيز به همان شكل وارد مى شود. چنانچه در دنيا از لمس حق محروم بود، در آخرت نيز از لمس هر چه حق است، محروم است.
پس نمى گويند: چون نمى دانستى، نفهميدى و ياد نگرفتى، به بهشت برو، بلكه در محاكمه اى كه مى شود به او مى گويند: چرا نرفتى آگاه شوى؟ ما كه تمام ابزار آگاه شدن را به تو داده بوديم. هم ابزار متصل مانند چشم، گوش و عقل و هم ابزار منفصل مانند انبيا و ائمه عليهم السلام، قرآن و علماى ربانى كه ياران عقل هستند و با دشمن خطرناك جهل مبارزه كردند. چرا نرفتى بفهمى؟ جوابى ندارد بدهد. «لا فَقرَ أشدُّ مِن الجَهل وَ لا مالَ أعوَدُ مِن العَقل» على جان! تهيدستى و فقرى سخت تر و شديدتر از نادانى نيست و ثروتى سودمندتر از خردمندى و عقل در اين عالم وجود ندارد.


منبع : پایگاه عرفان
0
0% (نفر 0)
 
نظر شما در مورد این مطلب ؟
 
امتیاز شما به این مطلب ؟
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب

برگشت اثر خوبى و بدى آدم و حوا
معرفى توشه‏هاى آخرتى در قرآن
گلپایگان مسجد حجت‌الاسلام ربیع‌الثانی 1395 ...
عالم صلب پدر
محبت و اعلام آن‏
تبيين كلمه «غاسق» در قرآن‏
لامرد- حسینیه بیت ­العباس دهه اول صفر 94، جلسه هشتم
عظمت شخصيت انسان در معارف اهل بيت عليهم ‏السلام
امر پروردگار و اولیای الهی به نیکوکاری
تهران _ دهه دوم شعبان 1395 - بقعه شیخ طرشتی - سخنرانی ...

بیشترین بازدید این مجموعه

عدم پذيرش عذر جاهل در قيامت‏
سختى شهادت بر طلاق
سِرِّ نديدن مرده خود در خواب‏
تذكرى درباره حجاب
ارزش گريه نزد خدا و اوليا
پيامبر گل سرسبد آفرينش
شکیبایی در برابر مشکلات - جلسه شانزدهم - (متن کامل ...
تهران مسجد المجتبی دهه دوم صفر 94 سخنرانی هفتم
کرمانشاه مسجد آیت‌الله بروجردی دههٔ اوّل صفر 1395 ...
خشنود کردن اهل‌ خدا و دوری از اهل گناه

 
نظرات کاربر

پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^