لطفا منتظر باشید

شاكر و عليم‏

شاكر از اسامى پروردگار مهربان است، و به اين معنا نيست كه خداوند با جمله‏ شكرتك‏ يا شكرا لك‏ از عمل عبد و كوشش مثبت انسان قدردانى مى‏كند بلكه به اين معناست كه حضرت حق در برابر عمل خالصانه عبد هر چند اندك باشد پاداش بسيار و فراوان مى‏دهد.

تفسير كشف‏الاسرار مى‏گويد: شاكر نامى است از نام‏هاى خداوند عزوجل، و معنى اين نام آن است كه از بنده طاعت اندك و كم پذيرد و آن را بزرگ كند و عطاء خود بسيار دهد و آن را اندك شمارد، از اينجا گفته‏اند: «دابة شكور» چهارپائى كه علف اندك مى‏خورد و به سرعت فربه گردد، نه بينى كه خداى عزوجل اين همه نعمت، راحت، و انواع لذات و شهوات در دنيا بر بندگان خود عطا كرد، آنگاه آن را چيزى اندك خواند و گفت:

قُلْ مَتاعُ الدُّنْيا قَلِيلٌ‏

و در جهان آخرت آن همه كرامت و نوازش كه در بهشت به دوستان مى‏دهد آن را غرفه مى‏خواند

أُوْلئِكَ يُجْزَوْنَ الْغُرْفَةَ بِما صَبَرُوا وَ يُلَقَّوْنَ فِيها تَحِيَّةً وَ سَلاماً:

اينانند كه به خاطر صبرى كه در برابر حوادث و انجام تكاليف الهيه از خود نشان دادند مكان بهشتى پاداششان دهند و در آن با درود و سلامى از سوى خدا و فرشتگان روبرو مى‏شوند.

و طاعات بنده و اعمال وى را چون بازگويد اگر چه اندك و ناچيز باشد آن را بسيار داند و بر آن ثنا گويد:

وَ الذَّاكِرِينَ اللَّهَ كَثِيراً وَ الذَّاكِراتِ‏

اين است معناى شاكر، گناه بزرگ را از بنده‏اش در گذرد، و طاعت اندكش را بزرگ شمارد، و عطاء بزرگ خود اندك داند.

«سبحانه ما اكرمه بعباده و الطفه»

از هر عيب و نقصى پاك است، چه كريم و لطيف است نسبت به بندگانش!

 

 

منبع :
نظرات کاربران (1)
صادق صفری ( 18 آذر 1391 )
باسلام.انشاالله حضرت استاد سلامت باشند. حاج امیر وآقا عرفان وحاج آقا صابری عزیز ودیگر دوستان پایدار باشند.بسیار عالی بود به استاد به فرمایید اگر می شود در ایامدیگر هم در تهران سخنرانی داشته باشند که استفاده شود آدرس ذقیق مسا جد وجسینیه های که استاد سحنرانی دارند را لطف کنید بنویسید.
ارسال دیدگاه