در موضوع تصريحى پيامبر صلى الله عليه و آله به اسامى دوازده امام روايات مهمى به خصوص در كتب اهل سنت ذكر شده كه از باب تبرك به يك روايت اشاره مى شود:
ابوالمؤيد موفق بن احمد اخطب الخطباى خوارزمى در كتاب «المناقب» به سند خود از ابو سليمان راعى نقل مى كند كه گفت:
شنيدم از آن حضرت كه مى فرمود:
در شب معراج خداى متعال به من وحى فرمود كه: يا محمد! نظر كردم به سوى اهل زمين و ترا از ميان ايشان برگزيدم و نامى از نام هاى خود براى تو جدا كردم.
در جايى ياد نشوم، مگر اين كه تو با من ياد شوى، من محمودم و تو محمد، بعد از تو على را از ميان اهل زمين برگزيدم و نامى از نام هاى خود براى او جدا كردم، منم اعلى و اوست على، يا محمد! تو و على و فاطمه و حسن و حسين و امامان از اولاد حسين را آفريدم از نور خود و ولايت شما را بر آسمان ها و زمين ها عرض كردم، پس هر كس قبول كرد از مؤمنان است و هر كس انكار كرد از كافران است، يا محمد! مى خواهى ايشان را ببينى؟ عرض كردم: بلى، خطاب فرمود:
انْظُرْ إلى يَمينِ الْعَرْشِ، فَنَظَرْتُ فَإذاً: عَلىٌّ وَالْحَسَنُ وَالْحُسَيْنُ وَعَلِىُّ بْنُ الْحُسَيْنِ وَمُحَمَّدُ بْنُ عَلِىٍّ وَجَعْفَرُ بْنُ مُحَمَّدٍ وَمُوسَى بْنُ جَعْفَرٍ وَعَلىُّ بْن مُوسى وَمُحَمَّدُ بْنُ عَلِىٍّ وَعَلِىُّ بْنُ مُحَمَّدٍ وَالْحَسَنُ بْنُ عَلِىٍّ وَمُحَمَّدٌ الْمَهْدىُّ ابْنُ الْحَسَنِ كَأَنَّهُ كَوْكَبٌ دُرّىٌّ.
به طرف راست عرش بنگر، چون نظر كردم، ناگهان على و حسن و حسين و على بن حسين و محمد بن على و جعفر بن محمد و موسى بن جعفر و على بن موسى و محمد بن على و على بن محمد و حسن بن على و محمد مهدى بن الحسن [عليهم السلام ] را هم چون ستاره درخشان ديدم.
آن گاه خطاب الهى رسيد:
يا مُحَمَّدُ! هؤُلاءِ حُجَجى عَلى عِبادى وَهُمْ أوْصِياءُكَ .
اى محمد! اينان حجج من بربندگان و جانشينان بعد از تو هستند.
نه تنها در مواقع حساس رسول اكرم صلى الله عليه و آله به اسامى دوازده امام و وجوب متابعت از آنان اشاره فرموده، بلكه به نقل بسيارى از علماى بزرگ اهل سنت مانند ابواسحاق حموينى در كتاب «فرائد السمطين» و عيسى بن يوسف همدانى از ابى الحسن و از سليم بن قيس از على عليه السلام و محمد بن مؤمن شيرازى در رساله «اعتقادات» و خواجه كلان شيخ سليمان بلخى حنفى در باب سى و هشتم «ينابيع المودة»، پيامبر عزيز اسلام صلى الله عليه و آله همه جا و همه وقت، جمله [وَ أُولِي الْأَمْرِ مِنْكُمْ ] قرآن را به دوازده امام معصوم كه اول آنان على عليه السلام و آخرشان مهدى عليه السلام است تفسير فرموده و در اين زمينه جاى هيچ گونه شك و ريبى براى اهل انصاف و وجدان باقى نگذاشته است و اتفاقاً شيخ سليمان بلخى كه مورد قبول تمام علماى اهل سنت است، روايات باب سى و هشتم خود را با ذكر اسامى دوازده امام تفسير آيه اولوا الأمر قرار داده است .
منبع : پایگاه عرفان