استاد حسین انصاریان، مفسر قرآن کریم شب گذشته در بیست و پنجمین جلسه از سلسله سخنرانیهای «ویژگیهای خود شناسان» در حسینیه همدانیهای تهران اظهار داشتند: خداخواهی بیشترین منفعت را برای انسان به ارمغان میآورد و این مطلب به اندازهای روشن است که نیاز به ارائه دلیل ندارد.
ایشان فرمودند: خدای متعال در سوره بقره درباره حضرت ابراهیم میفرماید که به او «حسنه» دادیم؛ به کار رفتن لفظ حسنه بدون «ال» در آیه شریفه بدین معناست که تمام خوبیهای دنیا را به او عطا کردم؛ در آیهای دیگر از سوره بقره آمده است که از ابراهیم خواستم تا خودت را به طور کامل به من واگذار کن و تنها یک مجری برای خویش باش.
استاد انصاریان ابراز کردند: کسی که خودخواه میشود، به ضرر کشیده میشود چراکه چنین شخصی قدرت بسته نگاه داشتن میدان برای غرائض و شهوتهایش را ندارد.
ایشان خاطرنشان کردند: خدای رحمان میفرماید، «هر کسی مرا بخواهد به دنیا دستور میدهم که مستخدمش باشد»؛ حضرت زینب از کل حادثه کربلا و زندگی خویش جز زیبایی ندیدند اما لشکر دشمن از روز یازدهم محرم الحرام به بعد ناله میزدند که «خَسِرَ الدُّنْيا وَ الْآخِرَةَ ذلِكَ هُوَ الْخُسْرانُ الْمُبينُ»! چون زندگی حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در مسیر رضوان الله و زندگی دشمن ایشان در راه «حَسْبُهُمْ جَهَنَّمُ يَصْلَوْنَها فَبِئْسَ الْمَصير» ببود.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه خدای متعال هرچه حسنه در دنیا وجود داشت را به ابراهیم عنایت کرد، افزودند: حسنه و خوبی هر امری است که امنیت، نشاط، شادی و آرامش به ارمغان میآورد؛ همسر پاکدامن و با تقوا، فرزند نماز شب خوان و مؤدب و عدم وجود ذرهای مال حرام در زندگی از جمله خوبیهایی است که میتواند شامل مؤمنان شود.
ایشان یادآور شدند: خدای متعال پس از اینکه میفرماید «تمام حسنات را ابراهیم دادم»، ادامه میدهد «تمامی این خوبیها روز قیامت بازگردانده میشود؛ یعنی انسانها به سوی خودم و اعمالشان را به سوی بهشت بر میگردانم و رضایت از اعمال را به رضایت خودم باز میگردانم».
استاد انصاریان ادامه دادند: میلیاردها مردم در روز قیامت به گونهای با مقام شامخ حضرت ابراهیم مواجه میشوند که تمام ملائک در برابرش کمر خم کرده و حضرت رسول اکرم(ص) نیز به ایشان افتخار میکنند.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کردند: هر کسی خدا را بخواهد، 10 نور وارد قلبش میشود که هر کدام از این انوار آیاتی در قرآن کریم دارند. نور هدایت، نور محبت، نور زینت، نور تقوا، نور حیات غیر مادی، نور الفت، نور شفا، نور آرامش، نور ذکر و نور تسلیم از جمله این انوار الهی هستند.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم با بیان اینکه نور ذکر لذت بسیاری برای مؤمن به وجود میآورد، تصریح کردند: در اصول کافی آمده است که هر خداخواهی که در هر حالی، 10 مرتبه با ذکر «یا رب» پروردگار را بخواهد، خطاب میرسد «لبیک» حاجتت را بخواه تا برآورده کنم.
ایشان عنوان کردند: انسان بخیل و حریص پول خواه است و حسود به خدای رحمان ایراد میگیرد؛ اما اگر کسی از این ویژگیها خود را برهاند و خدا خواه شود، با ذکر خدای متعال، پاسخ لبیک میشنود.
استاد انصاریان با بیان اینکه نور محبت انسان را عاشق پروردگار و اهلبیت معصومین(ع) میکند که اثرات بسیار عجیبی دارد، گفتند: نور تسلیم مهمترین این نورها است که خدا با اهدای این نور، فرد را برای خود برمیگیزند.
منبع : پایگاه عرفان