فارسی
يكشنبه 16 دى 1403 - الاحد 4 رجب 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
0
نفر 0

دم عيسوى اوليا

فاضل تنكابنى مى‌گويد:
در ابتداى امر كه هنوز آخوند ملا محمد تقى مجلسى شهرت كافى نداشت، شخصى از ارادتمندان آن جناب نزد ايشان شكايت برد كه من همسايه بدى دارم و از سوء خلق او به تنگ آمده‌ام، شب‌ها دوستان نااهل خود را جمع كرده و تا صبح به شراب‌خوارى و لهو و لعب مشغول‌اند و آسايش مرا سلب كرده‌اند، اگر ممكن است در اين زمينه علاجى كنيد، ايشان فرمودند: امشب همه آنان را به خانه‌ات به ميهمانى دعوت كن، من نيز مى‌آيم شايد خداى تعالى بدين وسيله او را هدايت فرمايد.
آن مرد ايشان را به مهمانى خواست، همسايه‌اش كه سردسته اشرار و اوباش بود گفت:
چه شد كه تو نيز به جرگه ما و حلقه ما درآمدى؟ گفت: فعلًا چنين پيش آمده، آنان از دعوتش به گرمى استقبال كردند، پس آن شخص، آخوند ملا محمد تقى را خبر كرد و آخوند پيش از همه آنان به خانه آن شخص رفت و در گوشه‌اى قرار گرفت!
همين كه سردسته اوباش با دوستانش وارد شد و چشمش به آخوند افتاد كه در گوشه‌اى نشسته ناراحت شد، چرا كه آخوند هم مسلك آنان نبود و وجودش باعث منغص شدن عيش آنان مى‌شد، اما به حكم اجبار با دوستانش نشستند و براى اين كه آخوند را از آن مجلس براند سر صحبت را اين چنين باز كرد و گفت: راهى كه شما در پيش گرفته‌ايد بهتر است يا شيوه‌اى كه ما داريم؟
آخوند فرمود: براى روشن شدن اين مطلب بايد هر كدام خواص و لوازم كار خود را بيان كنيم تا ببينيم كدام يك از اين دو بهتر و خوش‌تر است؟
سردسته اشرار گفت: انصاف دادى و سخن به حقّى گفتى، يكى از اوصاف ما اين است كه چون ما نمك كسى را خورديم به اصطلاح نمكدان نمى‌شكنيم و به صاحب نمك خيانت نمى‌نماييم، آخوند فرمود: اين چنين كه مى‌گويى نيست و من حرف تو را به هيچ وجه قبول ندارم كه شما اين چنين هستيد. آن شخص گفت: انكار شما بى‌مورد است؛ زيرا اين امر از مسلّمات اين طايفه است، آخوند فرمود: اگر چنين است من از شما مى‌پرسم آيا شما هرگز نمك خدا را خورده‌ايد؟!
آن شخص چون اين سخن بشنيد سر به زير انداخت و پس از اندكى از مجلس برخاست و با همراهانش بيرون رفت.
صاحب خانه به آخوند عرض كرد: كار بدتر شد؛ زيرا اينان به قهر از خانه من رفتند، آن جناب فرمود: فعلًا كه كار به اينجا كشيد، صبر كن ببينيم در آينده چه مى‌شود؟
چون صبح شد رئيس اشرار به در خانه ملا محمّد تقى مجلسى آمد و با دنيايى عجز و التهاب و لابه و ناله عرضه داشت: سخن ديشب شما سخت در من اثر گذاشت و خواب از چشمم ربود، اكنون توبه‌كارم، غسل كرده و به خدمت آمده‌ام تا شرايع دين را به من بياموزى و پس از آن از مخلصان حقّ و هدايت‌يافتگان به راه خدا گرديد.


منبع : پایگاه عرفان
  • اوليا
  • دم عيسوى اوليا
  • دم
  • 0
    0% (نفر 0)
     
    نظر شما در مورد این مطلب ؟
     
    امتیاز شما به این مطلب ؟
    اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

    آخرین مطالب

    خدا را با قرض ملاقات نكن
    خدا و گنه‏كاران پشيمان‏
    خوبان چرا؟
    او لايق ديدار حجت خدا نيست‏
    شفا گرفتن بال فطرس توسط امام حسین(ع)
    داستان شعوانه و توبه‏
    فرار مادر از فرزند
    حکایت جنيد بغدادى و مریدانش
    آشپزخانۀ عمرولیث صفار بر گردن سگ
    داستانى شگفت از مبارزه با نفس‏

    بیشترین بازدید این مجموعه

    شما عهده‏دار رياست كل كشورى
    خدا را با قرض ملاقات نكن
    داستانى عجيب از انسانى عجيب
    حكايتى از یک صاحب دل
    گردنبند با برکت حضرت زهرا(س)
    داستان شعوانه و توبه‏
    حکایت ثعلبة بن حاطب‏
    حکایت خدمت به پدر و مادر
    شفا گرفتن بال فطرس توسط امام حسین(ع)
    آشپزخانۀ عمرولیث صفار بر گردن سگ

     
    نظرات کاربر

    پر بازدید ترین مطالب سال
    پر بازدید ترین مطالب ماه
    پر بازدید ترین مطالب روز



    گزارش خطا  

    ^