فارسی
شنبه 03 آذر 1403 - السبت 20 جمادى الاول 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
0
نفر 0

غفلت

غفلت براى قلب از خطرناك ترين و زيانبارترين عوامل است . قلب غافل قلبى است كه از وحى و الهام و دستورات انبيا و اوليا و امامان و حكماى الهى دور افتاده باشد . كار علوم مادّى و ظاهرى بيدار كردن قلب و صفا دادن جان نيست . اگر علوم مادى چنين هنرى داشتند ، بايد تاكنون عوامل بدبختى را از ميدان حيات بشر دور مى كردند ؛ ولى تجربه ثابت كرده كه علوم مادى تنها بر قدرت قدرتمندان و زور زورمداران و قلدرى قلدران افزوده و درنده خويى آنان را بيش تر كرده و هزاران بار گرفتارى هاى بشر را افزون نموده است .
فيلسوف عارف مرحوم ملا صدرا در ابتداى كتاب پرمايه «اسرار الآيات» مى فرمايد : منشأ و مبدأ سعادت ها و رئيس تمام حسنات ، كسب حكمت حقّه است .اين حكمت ، عبارت است از : آگاهى و علم به خدا و صفات و افعال مُلك و ملكوت حق و علم به آخرت و منازل و مقامات آن جهان ، كه بعث و حشر و كتاب و ميزان و حساب و بهشت و جهنم است. ايمان حقيقى و خير كثير و فضل عظيم كه در قرآن به آن اشاره شده همين آگاهى به مسائل حقّه است.
و جهل به اين معارف و انكار آن با وجود استعداد تحصيل علم و امكان آگاهى به حقايق عالى عالم ، رأس بدبختى ها و موجب جريمه هاى اخروى است . اين جهل ريشه هر مرض و نفاق نفسانى و زمينه پرورش هر شجره ملعونه و خبيثه در دنيا و آخرت است و اين جهل منشأ عذاب دردناك فردا و خسران عظيم و پشيمانى غير قابل جبران در قيامت است . قرآن درباره اين گونه غافلان از حقايق و دور از حريم بيداران مى فرمايد :
أُولئِكَ الَّذِينَ طَبَعَ اللَّهُ عَلَى قُلُوبِهِمْ وَسَمْعِهِمْ وَأَبْصَارِهِمْ وَأُولئِكَ هُمُ الْغَافِلُونَ * لاَ جَرَمَ أَنَّهُمْ فِى الآخِرَةِ هُمُ الْخَاسِرُونَ .
اينان كسانى هستند كه خدا بر دل و گوش و چشمشان مُهر [ شقاوت ]زده و اينان بى خبران واقعى اند . * ثابت و يقينى است كه آنان در آخرت زيانكارند .  اسْتَحْوَذَ عَلَيْهِمُ الشَّيْطَانُ فَأَنسَاهُمْ ذِكْرَ اللَّهِ أُولئِكَ حِزْبُ الشَّيْطَانِ أَلاَ إِنَّ حِزْبَ الشَّيْطَانِ هُمُ الْخَاسِرُونَ .
شيطان بر آنان چيره و مسلط شده و ياد خدا را از خاطرشان برده است ، آنان حزب شيطان اند ، آگاه باش كه حزب شيطان يقيناً همان زيان كاران اند !  در هر صورت از قرآن مجيد استفاده مى شود كه غفلت از حقايق ، موجب هر نوع شقاوت و جهل به معارف ، علت هر نوع فساد و بى توجهى به واقعيّت هاى الهى ، مورث هر نوع بدبختى است .

 


منبع : برگرفته از کتاب عرفان اسلامی استاد حسین انصاریان
0
0% (نفر 0)
 
نظر شما در مورد این مطلب ؟
 
امتیاز شما به این مطلب ؟
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب

دنيا در كلام سليمان عليه السلام‏
برآوردن حاجت مؤمن
نماز
احساس نياز به درگاه بى نياز
توبه ى شخصى که جیب مردم را مى زد
سخنرانی های استاد انصاریان در ایام فاطمیه 1392
حقیقتى عالى از زبان جابر بن عبداللّه انصارى
حکایت انسان وارسته
خصوصيت علمى و عملى سجده‏
انسان غربى

بیشترین بازدید این مجموعه

علی (ع) مصداق پاکیها
اوج انسانیت
آسیه همسر فرعون
خیر
نگاهی کوتاه به زندگی و شخصیت علمی استاد حسین ...
احساس نياز به درگاه بى نياز
سخنراني مهم استاد انصاريان در روز شهادت حضرت ...
همایش شیرخوارگان حسینی برگزار شد+تصاویر
زهر کین بر ایشان تلخ تر بود، یا زهر جهل؟
اسلام و دگرگونى آن‏

 
نظرات کاربر

پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^