در دنياى امروز حقوق حيوانات از موارد در خور توجه و اهتمام مردم سراسر جهان است . عنايتى كه امروز مردم جهان به حيوانات دارند شايد در هيچ دوره اى از تاريخ انسان سابقه نداشته .
گاه مى بينيم كه شخصى بجاى انسان ها ، تعدادى حيوان را برگزيده ، با آنها زندگى مى كند ، اين برخورد در برخى مناطق جهان مبدل به يك رفتار عمومى شده است و به همين سبب براى حيوانات غذاهاى مخصوص فراهم مى آورند و براى نظافت و شستشوى آنها امكانات ويژه اى تهيه مى كنند و جهت خواب و استراحت آنها مكانى آن چنانى اختصاص مى دهند كه برخى انسان ها حسرت آن را مى خورند . گاه هم خبر مى رسد كه يك ميلياردر ثروت خود را براى يك حيوان به ارث گذاشته است ! !
بايد گفت كه افراط و تفريط از مختصات دوران كنونى بشر است . يكى از پيامدهاى ناهنجار عنايت افراطى به حيوانات ، ضعف روابط انسانى است به گونه اى كه در بعضى از جوامع ، ممكن است مهرورزى به حيوانات جانشين مهرورزى به انسان ها شود كه اين خود يك آسيب اجتماعى است ، آسيبى كه امروزه دامنگير بعضى از مردم به ظاهر مسلمان هم شده است . اسلام ، كه همواره به واقع گرايى و توازن تكيه دارد ، در اينجا نيز راه ميانه را در پيش گرفته ، بر اساس قاعده عقلايى و طبيعى « هر چيزى به جاى خويش نيكوست » ؛ مهرورزى به جانوران را به دور از افراط و تفريط و متناسب با جايگاه حيوان در كارگاه هستى توصيه مى كند كه يكى از شگفتى هاى اين دين بزرگ و آسمانى است . اسلام ، قرن ها پيش راه كارهايى پيشنهاد كرده كه امروزه راه كارهاى برتر و عقلانى تر در عرصه زندگى انسانى به شمار مى آيد .
منبع : برگرفته از کتاب داستانهای عبرت آموز استاد حسین انصاریان