رسول خدا عليها السلام در برابر جمعيت مسجد به او فرمودند:
«انَّ لِكلِّ يَقينٍ حَقيقةً فَما حَقيقةُ يقينِكَ؟»
دليل، نشانه و برهان تو بر اين كه نسبت به همه حقايق در اوج باور هستى چيست؟ او عرض كرد:
«كأنّى أَنْظُرُ إلى عَرْشِ رَبّى»
يا رسول الله! خودم را در عرش خدا مى بينم. يعنى تمام درها باز و ساختمان انسانيت من، از اين گنبد دوّار نيز بالا زده و به پشت اين پرده و حجاب ها رفته و به عرش رسيده است.
يا رسول الله! بهشتيان را غرق در نعمت و دوزخيان را غرق در عذاب مى بينم و نزد من طلا با ريگ هاى بيابان يكى است؛ يعنى دل او به كلى از چيزى كه تمام مردم دنيا بر سر آن جنگ و دعوا دارند و به خاطر آن ربا مى خورند، مى دزدند، غصب مى كنند، رشوه مى گيرند و حق را ناحق و پايمال مى كنند، كاملًا پاك شده و آزاد است.
رسول خدا صلى الله عليه و آله به مردم رو كرده، فرمودند:
«هذا عَبْدٌ نَوَّر اللهُ قَلْبَه بِالايمان» «1» اين كسى است كه خدا قلب او را از نور ايمان روشن كرده است. مگر قلب هاى ديگر چه قلبى است؟ قلب هاى ديگر توسط پول، هواى نفس، شيطان و شهوات دستكارى شده است، لذا به آنها هر چه مى گويى، مى گويند: دلمان مى خواهد. اما اين طرفى ها مى گويند: آن چه را كه خداى من مى خواهد. بين اين ها خيلى فرق است. البته اين ها به دل تهمت مى زنند؛ چون دل به خاطر فطرت، هرگز خواهان اين چيزهايى كه اين ها مى گويند نيست.
تخريب ساختمان عقل با بى ادبى
از جمله كسانى كه مصالح ساختمان انسانيت را تأمين كرد، وجود مبارك حضرت مجتبى عليه السلام است.
كه در گفتارى بسيار باارزش، آسمانى و ملكوتى اين مصالح را شرح داده و چقدر زيبا فرموده اند. اى كاش تمام مردم به همين روايت عمل مى كردند؛ چون براى تبديل شدن زمين به بهشت و خاموش شدن آتش جهنمى كه كل جهان را فراگرفته است، كافى مى باشد. طبق آيات و روايات، نشانه اى از بهشت پروردگار در زندگى مردم دنيا نيست و همه جا آتش، كينه، نزاع، اختلاف و پس زدن همديگر است.
اغلب سفره ها به حرام آلوده است. مگر جهنم غير از اين است؟
حضرت مجتبى عليه السلام مى فرمايد:
«لا أدب لمن لا عقل له» كسى كه از عقلش استفاده نمى كند ادب ندارد.
اينجا امام به جنايت تعطيل شدن عقل اشاره مى كنند. بالاترين گناهى كه بشر در تاريخ مرتكب شده است، زندان كردن، عقب راندن، پنهان كردن عقل و ميدان دادن به هواى نفس است.
رعايت عقل، بار سنگينى به دوش مردم جهان است. اين طورى كه مردم با آن معامله كرده اند، از زير بار سنگين آن فرار كرده و هنوز قصد برگشتن به سوى عقل را ندارند.
منبع : پایگاه عرفان