
پايان نخستين همايش بينالمللی آموزش قرآن كريم در جده
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از روزنامه عربستانی «المدينه»، در توصيههای پايانی اين همايش، از سازمانهای اسلامی و انجمنهای حفظ قرآن كريم خواسته شد كه از طريق تأسيس شبكههای ارتباطی، برای آموزش قرآن كريم تلاش كنند و با همكاری رسانههای تبليغاتی اسلامی، بهويژه شبكههای تلويزيونی، اهميت آموزش قرآن كريم، جايگاه عظيم حافظان قرآن را تبيين و مسلمانان را به تمسك به كتاب الهی، تلاوت، حفظ و فهم كلام الهی و عمل به دستورات قرآنی تشويق كنند. علما و محققان مسلمان همچنين، از مؤسسههای تبليغاتی خواستند كه برنامههای تلويزيونی، راديويی و مطبوعاتی با هدف تبيين تأثير قرآن كريم بر زندگی مسلمانان و تمدن اسلام در طول تاريخ و نقش قرآن در زمينه آشنايی جهانيان با مبانی انسانيت كه ملتها در تحقق همكاری، همزيستی مسالمتآميز، عدالت، صلح و امنيت به آن نياز دارند، تهيه و توليد كنند. توسعه و افزايش پايگاههای اطلاعرسانی در زمينه آموزش قرآن كريم و تشويق جوانان و نوجوانان به استفاده از اين پايگاههای اطلاعرسانی برای حفظ و قرائت و تجويد قرآن از ديگر مسائلی بود كه در توصيههای پايانی همايش بر آن تأكيد شد.
محققان و قرآنپژوهان مسلمان همچنين، راهاندازی شبكه ماهوارهای قرآن كريم با نظارت انجمن جهانی حفظ قرآن و تشكيل شورای علمی شيوخالقراء به عنوان مرجعی بينالمللی در زمينه آموزش قرآن كريم و سازماندهی اعطای اجازهها و گواهينامههای قرآنی و نوارهای صوتی قرآن كريم را خواستار شدند.
نخستين همايش بينالمللی آموزش قرآن كريم از روز شنبه 15 خردادماه سال جاری به مناسبت دهمين سالروز تأسيس انجمن جهانی حفظ قرآن كريم در شهر جده آغاز شد و بيش از 300 شخصيت علمی، قرآنپژوه، استاد دانشگاه، مفتی و صاحبنظران علوم قرآنی از كشورهای مختلف جهان در اين همايش حضور داشتند. شركتكنندگان در همايش مذكور، درباره همكاری و تبادل تجربيات ميان مؤسسههای آموزش قرآن كريم، توسعه شيوههای مديريتی و آموزشی در مؤسسههای قرآن كريم با استفاده از فنآوریهای جديد، بررسی مشكلات و موانع پيشروی آموزش قرآن و راهحلهای آن و اصول علمی در آموزش قرآن بحث و تبادلنظر كردند.