ترس و دلهره يا اضطراب و استرس دو چهره دارد:
بهنجار و نابهنجار. اين زايده رواني، در اكثر انسان ها، كم و بيش وجود دارد و بلكه به قول دكتر مصطفي قالب در جهان كسي كه نترس (و اضطراب و استرس نداشته باشد) زيرا ترسيدن يك رفتار انساني بهنجار است و كسي كه به هيچ وجه نترسد، انساني كه از مادر نزاده است.
بهترين و اساسي ترين راه درمان هر دردي، شناخت منشأ پيدايش و راه نفوذ درد است، تا منشأ مسدود گردد و راه نفوذ بسته شود. در غير اين صورت تزريق و استعمال دارو بي اثر خواهد شد. پس براي رفع استرس و اضطراب و دلهره مانند بيماري هاي جسمي بايد دو كار انجام داد:
يكي: منشأ پيدايش و نفوذ اين زايدة روحي و رواني را شناخت و مسدود نمود،
دوم: عوارض به جا مانده از آن زايده بر روان را برطرف ساخت. مطالعة جزوه پيوست به نظر مي رسد، كافي باشد.
مهم ترين توصية ما به افرادي كه دچار استرس و اضطراب هستند، اين است كه درهاي ديروز و فردا را به روي خويش ببنديد. فقط به كارها و تكاليف امروزت بينديش. درِ حوادث و خاطرات گذشته را ببند، و در آينده چه پيش خواهد آمد نينديش. به بيان ديگر: عبرت را جايگزين حسرت بر گذشته و تدبير را جانشين بيم از آينده قرار ده.
سعديا! دي رفت و ديگر هيچ از او ياد مكن فردا كه نيـــامده است فرياد مكن
آسلر، دانشمند غربي مي گويد: در تمام مراحل حيات، درِ آهنيني بر روي گذشته يعني ديروزي كه ديگر وجود ندارد، محكم ببنديد و همين طور يك پرده فولادين جلوي آينده يعني فردايي كه هنوز به وجود نيامده بكشيد، آن وقت با اطمينان و آرامش خاطر امروزت را بگذرانيد.
منبع : پاسخگو