فارسی
شنبه 16 تير 1403 - السبت 28 ذي الحجة 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

0
نفر 0

راه هاي جلوگيري از ريا چيست؟

  ريا نقطة مقابل اخلاص است . در آيات و روايات اسلامي از ريا كاري مذمت شده است و آن را عاملي براي بطلان اعمال و نشانهاي از منافقان و نوعي شرك به خدا معرفي كردهاند . رياكاري تخريب كنندة فضايل اخلاقي و عاملي براي پاشيدن بذر رذايل در روح و جان انسانها است . ريا كاري يكي از ابزارهاي مهم شيطان براي گمراه ساختن انسانها است . راه مبارزه با ريا كاري مانند همة اخلاق و اعمال مذموم و ناپسند دو چيز است:
1 _ خشكاندن ريشة ريا . ريا از آن جا ناشي ميشود كه انسان خيال ميكند در مقابل خداوند ، مردم هم چيزي هستند و ميشود با جلب توجه مردم ، انسان به جاه و مقامي برسد ، و اين شرك در توحيد افعالي است . آدمي با باور به توحيد افعالي از ريا خلاص ميشود . يعني اين كه انسان واقعا يك واقعيت قطعي را درك و قبول كند و آن اين است كه همه چيز دست خداست . دلهاي مردم نيز در اراده و اختيار او است . اگر به يقين بدانيم كسي كه با خدا است ، همه چيز دارد و كسي كه از او جدا است ، هيچ چيز ندارد و ايمان حقيقي به قرآن داشته باشيم كه ميفرمايد : همة عزت ها از آن خداست هرگز براي جلب توجه مردم و كسب وجاهت و آبرو يا جلب اعتماد آنها خود را آلوده به اعمال نفاق آلوده و ريايي نميكنيم . فرعون با تمام قدرت براي نابودي حضرت موسي? اقدام كرد و چقدر نوزاد پسر را كشت تا بچهاي را كه بر باد دهندة تخت و تاج او خواهد بود ، در نطفه خفه كند ، ولي ارادة حق تعالي بر اين بود كه موسي? در دربار فرعون پرورش يابد . پس اگر قلب يقين كند چنانچه همة عالم تصميم به نابودي يا بي آبرو كردن ما بگيرند ، ولي مشيت الهي بر عكس آن باشد ، همان خواهد شد كه قلم تقدير نوشته است و هرگز اعمال ريايي از ما سر نميزند.
2 _ تفكر در عواقب دردناك ريا . اگر بدانيم ريا همچون آتش سوزاني است كه در خرمن اعماق انسان ميافتد و همه را خاكستر ميكند و نه تنها عبادات و طاعات انسان را بر باد ميدهد ، بلكه گناه عظيمي است كه ماية روسياهي صاحب آن در دنيا و آخرت است ، اگر توجه داشته باشيم ريا مانند موريانه اي است كه ستونهاي كاخ سعادت را از درون تهي ميكند و بر سر صاحبش ويران ميسازد ، چنانچه بدانيم ريا نوعي شرك است و بدبدخت ترين مردم در قيامت ريا كارانند ، ملما كارهاي مان را با ريا تباه نميكنيم و خط بطلان بر اعمالمان نميكشيم.


منبع : پاسخگو
0
0% (نفر 0)
 
نظر شما در مورد این مطلب ؟
 
امتیاز شما به این مطلب ؟
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب

منظور از حدیث قدسی و ثقلین چیست؟
منظور از خشوع و خضوع در نماز چيست؟
چرا مسلمانان روزه می گیرند؟
معناي واقعي توبه چيست و چگونه مي توانيم خود را از ...
گناهانی که بخشیده نمی‌شوند کدامند؟
منظور از توحید در خالقیت چیست؟
چگونه بفهميم كه خداوند ما را دوست دارد و از ...
معارف دین به چند دسته تقسیم می شود؟
رضايت و خشنودي خدا در چیست و چگونه خداوند از ...
آیا دعا و توسل و توکل و سفارشات علمای بزرگوار به ...

بیشترین بازدید این مجموعه

آیا خود ارضایی و استمنا از نگاه علم طب مضر و از ...
چرا نام امامان در قرآن نیامده است؟
آیا تصاویری که از امام حسین و حضرت ابوالفضل می ...
نگاه خود را چگونه كنترل كنيم؟
يقين چيست؟ و راه هاي رسيدن به يقين كدام است؟
چرا خداوند انسان را ضعیف آفریده است؟
معارف دین به چند دسته تقسیم می شود؟
تفسیر حدیث «موتوا قبل ان تموتوا» چیست؟ قبل از ...
راه ترک خودارضایی ( استمنا ) چیست؟
آیا امیرالمومنین در زمان حیاتشان به ایران آمدند ...

 
نظرات کاربر

پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^