امام موسى كاظم، عليه السلام، به هشام بن حكم فرمودند: در يكى از آيه هاى سوره مباركه فرقان، از خداوند متعال درخواستى ارزشمند شده است كه به نظر مى رسد اين درخواست از سوى يكى از عقلاى عالم مطرح شده باشد؛ زيرا درخواست كننده عقل كامل بوده و چيزى را خواسته است كه سرمايه دنيا و آخرت او قرار بگيرد. اين گونه درخواست ها به عاقلان واقعى اختصاص دارد:
«و الذين يقولون ربنا هب لنا من أزواجنا و ذرياتنا قرة أعين و اجعلنا للمتقين إماما».
و آنان كه مى گويند: پروردگارا، ما را از سوى همسران و فرزندانمان خوشدلى و خوشحالى بخش، و ما را پيشواى پرهيزكاران قرار ده.
امام كاظم، عليه السلام، ادامه دادند: اى هشام، عاقلان حقيقى براساس شهوت، ثروت مادّى، و زيبايى ظاهرى به امر ازدواج اقدام نمى كنند؛ بلكه مصلحت خود را در اين امر مقدس به خداوند متعال وامى گذارند:
«هب لنا من أزواجنا».
اين گروه از عاقلان اين گونه با خداوند نجوا مى كنند: ما سازنده اين نعمت ها نيستيم، اين ها آفريده تو و در حوزه اختيار و شناخت تو هستند.
در نتيجه، خود تو بايد وارد ميدان زندگى بشوى و امر ازدواج را براى ما به انجام برسانى.
بارى، انسان عاقل از خدا مى خواهد همسر و نسلى از فرزندان به او عطا كند كه در دنيا و آخرت موجب شادى قلب او باشند و قلب مؤمن را شاد كنند. به راستى كه قلب مؤمن حرم خداست:
«قلب المؤمن حرم اللّه».
خداوند متعال در سوره هاى رعد و مؤمن خاطرنشان فرموده است كه در روز قيامت، اين گروه از عقلا همراه با خاندان خود از طريق رحمت و عنايت ويژه پروردگار به راحتى وارد بهشت مى شوند. خداوند در سوره مباركه رعد مى فرمايد:
«جنات عدن يدخلونها و من صلح من آبائهم و أزواجهم و ذرياتهم و الملائكة يدخلون عليهم من كل باب».
بهشت هاى جاويدى كه آنان و پدران و همسران و فرزندان شايسته و درستكارشان در آن وارد مى شوند، و فرشتگان از هر درى بر آنان درآيند.
منبع : پایگاه عرفان