دبير علمي کنگره حماسه حسيني از برگزاري دومين دوره اين کنگره با موضوع اخلاق و معنويت در حماسه حسيني در حسينيه هدايت تهران خبر داد.
به گزارش ايسنامحمدجواد صاحبي در نشستي خبري افزود: اين همايش در روز پنجشنبه، هفتم ديماه در سالن اجتماعات مؤسسه هدايت در تهران و با پيام آيتالله مکارم شيرازي آغاز ميشود.
رييس هيات علمي مرکز دارالمعارف شيعي، عنوان کرد: در اين همايش همچنين آيتالله مهدوي کني، حجتالاسلام والمسلمين سيدابراهيم خسروشاهي، استاد حسين انصاريان و حجتالاسلام والمسلمين علي شيخالاسلامي به ارائه سخن ميپردازند.
به گفته وي؛ همچنين در اين همايش 10 مقاله برتر توسط صاحبان آنها قرائت ميشود.
صاحبي اضافه کرد: در اين همايش از مقام علمي عاشوراپژوه و تاريخپژوه اسلامي، محمدابراهيم آيتي تجليل ميشود و مجموعه آثار عاشورايي اين تاريخنگار برجسته معاصر جهان تشيع در 800 صفحه در اين همايش عرضه ميشود.
وي افزود: يکي از حوزههاي مغفول مانده قيام عاشورا، بررسي ابعاد اين قيام در حوزههاي عرفاني و اخلاقي است، بمنظور پرکردن اين خلأ، کنگره دوم حماسه حسيني با محوريت اخلاق و معنويت برگزار ميشود.
صاحبي، با بيان اينکه «اين حادثه نشان دهنده اين مهم است که اگر انسان از فطرت الهياش فاصله بگيرد به موجود خطرناکي تبديل ميشود» گفت: بشر در بستر تمايلات نفساني و مناسبات سياسي و اجتماعي به آزمون گذاشته ميشود و هيچ دليلي نيست که انسانهاي ديگر به عاقبت افرادي که در کربلا حضور داشتند، گرفتار نشوند.
رييس هيات علمي مرکز دارالمعارف شيعي گفت: صيانت از عاشورا از طريق تحقيق در ابعاد مختلف قيام براي رسيدن به حقيقت، پيراستن انحرافات متني و تحليلي، آراستن شعائر عاشورايي به آرايههاي پرجاذبه و خردمندانه و عبرتآموزي و سرمشقگيري از اين حادثه عظيم ممکن ميشود.
صاحبي در زمينه برگزاري دومين کنگره حماسه عاشورايي با عنوان «اخلاق و معنويت در حماسه حسيني» اضافه کرد: جهان امروز در عين پيشرفتهاي شگرف در علوم مختلف از مقوله اخلاق غافل مانده و ما امروز بيش از هر زمان ديگر نيازمند اخلاق و معنويت هستيم.
وي، ابعاد اخلاق قيام، عزت انسان در مکتب امام حسين(ع)، تواضع در سيرت امام حسين(ع)، تفسيرهاي عرفاني از نهضت امام حسين(ع)، حريت و آزادگي در مکتب امام حسين(ع)، آزادي معنوي در سيرت و معارف امام حسين(ع)، نگاه جميل اهل بيت(ع) به حادثه عاشورا، نفي خشونت و ترور در سيرت و سلوک امام حسين(ع)، اصل توکل در آموزهها و رفتارهاي امام حسين(ع)، نسبت اخلاق و سياست در مکتب عاشورا، آسيبشناسي اخلاقي پژوهشهاي عاشورايي، درسهاي بزرگمنشي در مکتب امام حسين(ع) و صورت و حقيقت دين در نهضت امام حسين(ع) را از ابعاد برگزاري اين کنگره ذکر کرد. صاحبي يادآور شد: جلوههاي شجاعت در مکتب عاشورا، عرفان در معارف حسيني، کرامت انسان در مکتب حسيني، عرفان در سيره حسيني، ستايش و نيايش در سيرت امام حسين(ع)، درس تقوا در مدرسه حسيني، نسبت وسيله و هدف در مکتب حسيني و تعارض ارزشهاي اخلاقي جاهلي و اسلامي در دوره امويان از ديگر محورهاي اين همايش است که در اين زمينه مقالات گردآوري شده و در قالب چکيده مقالات عرضه مي شود .
منبع : روزنامه اطلاعات