
احساس امنيت
روزي امام سجاد(ع) غلامش را صدا زد اما او جواب نداد، دوباره صدا زدو او همچنان سکوت کرد، براي بار سوم او را صدا زد و غلام جواب داد.
امام(ع) فرمود: مگر صداي مرا نشنيدي؟
غلام جواب داد: شنيدم.
امام(ع) فرمود: پس چرا جواب مرا ندادي؟
غلام گفت: چون مي دانستم که از جواب ندادنم آزاري از تو به من نمي رسد.
حضرت فرمود: حمد خدايي را که غلامم را از من در امنيت قرار داده است.
ادّعاي تشيع
مردي به امام سجاد(ع) عرض کرد: يابن رسول الله! من از شيعيان شما هستم.
حضرت فرمود: با تقوا باش و ادعايي نکن که خداوند به تو بگويد دروغ گفتي و در ادّعاي خود مرتکب معصيت شدي. شيعه ي ما کسي است که قلبش از هر ناخالصي و حيله و تزويري پاک باشد.
تو بگو من از دوستداران شما هستم.
مرد ديگري به آن حضرت عرض کرد: يابن رسول الله من از شيعيان خالص شما هستم؟ امام(ع) فرمود: اي بنده ي خدا اگر تو مثل ابراهيم خليل(ع) هستي که خداوند فرمود: و ان من شيعته لابراهيم اذجاء ربه بقلب سليم.
و از پيروان نوح ابراهيم بود که با قلبي پاک و سالم به دعوت خلق آمد. آگر قلب تو همانند ابراهيم است تو از شيعيان ما هستي و اگر قلب تو مثل قلب او از هر غل و غشي پاک نيست تو از دوستداران ما هستي.
يک فراز اخلاقي
شخصي نزد امام سجاد(ع) آمد و عرض کرد: فلان شخص در باره ي شما بدگويي کرد.
امام(ع) فرمود: بيا با هم نزد او برويم. به همراه امام(ع) حرکت کردند. وقتي به منزل او رسيدند فرمود: اگر آنچه درباره ي من گفتي حق است خداوند تعالي مرا ببخشد و اما اگر سخنان بيهوده اي گفته اي خداوند تو را ببخشايد.
قصه هاي تربيتي چهارده معصوم، مؤلف: محمدرضا اکبري
دعاي امام سجاد(ع) در سجده
طاووس يماني گفت: شبي از کنار کعبه عبور مي کردم، ديدم امام سجاد(ع) به حجر اسماعيل وارد شد، و مشغول نماز گرديد، سپس به سجده رفت.
من با خود گفتم: اين مرد صالح از خاندان رسالت و نيکي است خوب است از فرصت استفاده کرده و گوش کنم بدانم دعاي آن حضرت در سجده چيست؟ شنيدم در سجده مي گفت:
عبيدک بفنائک، مسکينک بفنائک، فقيرک بفنائک، سائلک بفنائک
«بنده ي کوچک تو به در خانه تو آمده، بي چاره ي تو به در خانه ي تو آمده، فقير تو به در خانه تو آمده، درخواست کننده ات به درگاه تو آمده است».
طاووس مي گويد: آن را ياد گرفتم و در رفع هر اندوه و گرفتاري آن دعا را خواندم، و اندوه و گرفتاريم برطرف شد.
داستان هاي شنيدني از چهارده معصوم عليهم السلام، نوشته محمد محمدي اشتهاردي
منبع : نشريه قدر،شماره 21