گروه بینالملل: با افزایش خشونتهای فرقهای در عراق، رهبران مسلمان شهر دیترویت در ایالت میشیگان آمریکا گردهم آمدند تا بر ضرورت وحدت و پرهیز از تفرقه میان مسلمانان شیعه و سنی تأکید ورزند.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه خبری «Detroit News»، مصطفی الترک، رئیس شورای ائمه شورای مسلمانان میشیگان در این نشست گفت: شرایط در عراق به گونهای است که ما نگران هستیم که فرقهگرایی موجود به دیگر جوامع اسلامی از جمله در شهر دیترویت سرایت کند.
وی افزود: ما در اینجا جمع شدهایم تا تاکید کنیم که فرقهگرایی هیچ جایی در میان جوامع اسلامی ما ندارد.
رهبران شیعه و سنی مترو دیترویت روز سهشنبه گذشته این نشست را با هدف تأکید بر لزوم وحدت میان مذاهب اسلامی برگزار کردند و سهشنبه این هفته نیز در خانه خرد اسلامی در شهر «دیربورن هایتس» گردهم میآیند تا به بررسی وضعیت عراق و چگونگی ایجاد یک صدای واحد برای مسلمانان بپردازند.
الترک گفت: هدف از برگزاری این نشستها ترویج روابط صلحآمیز میان مسلمانان دیترویت است.
بنابر آمارهای منتشر شده از سوی اتحادیه آماری نهادهای دینی آمریکا، شهر دیترویت و حومه آن در سال 2010 محل زندگی حدود 82 هزار مسلمان بوده و این منطقه بیش از 50 مسجد دارد.
مسلمانان دیترویت در سال 2007 در پی حمله شورشیان به سه مسجد و کسبوکارهای مسلمانان، اقدام به امضای یک میثاق وحدت کردند که در نشست اخیر بر اجرای این میثاق تاکید کردند تا مانع از سرایت اختلافات فرقهای موجود در برخی نقاط به این منطقه شوند.
داود ولید، مدیر شعبه میشیگان شورای روابط اسلامی ـ آمریکایی در این باره گفت: درگیریهای مذهبی هیچگاه در این منطقه وجود نداشته اما رهبران مسلمان گردهم آمدند و با امضای این میثاق در حقیقت عنوان کردند که مسلمانان آمریکا خواهان عزت و سربلندی اسلام و مسلمانان در سایه همزیستی مسالمتآمیز و احترام برای همه هستند.
محمد خلیل، مدیر بخش مطالعات اسلامی دانشگاه دولتی میشیگان نیز گفت: درگیریهای فرقهای در دیترویت نادر است. البته کسانی هستند که میخواهند از این اتفاقات برای ایجاد نفرت علیه دیگران استفاده کنند اما خوشبختانه در این منطقه هماهنگی زیادی میان جوامع شیعه و سنی وجود دارد.
فهمی المصری، یکی از شهروندان مسلمان شهر دیربورن میشیگان میگوید: همه ما مسلمان هستیم و یک خدا را میپرستیم و به پیامبر(ص) او ایمان داریم.
وی افزود: خشونتهای موجود در عراق نیز از جنس فرقهای و دینی نیست بلکه جنگ برای قدرت است و گاهی برخی افراد از مذهب برای رسیدن به اهداف خود سوءاستفاده میکنند.
منبع : خبر گزاری اهل بیت علیه السلام