
به گزارش روابط عمومی موسسه دارالعرفان، استاد حسین انصاریان، استاد حوزه و مفسر قرآن کریم به مناسبت ایام وفات حضرت زینب(س) در حسینیه هدایت به ایراد سخنرانی پرداخت و درباره ابعاد شخصیتی ایشان اظهار داشت: به همان مقدار که سخن گفتن درباره شخصیت عرشی امام حسین(ع) مشکل است، گفتار درباره عقیله بنی هاشم، حضرت زینب کبری(س) هم بسیار سخت میباشد چرا که شخصیت ایشان همچون اقیانوسی است که نه ساحل داشته و نه عمق آن پیداست بنابراین برای توضیح این شخصیت والا بایست به آیات قرآن رجوع کرد. در وجود حضرت زینب(س)، تمامی آیات قرآن تجلی پیدا کرده و به عبارتی دیگر، ایشان مصداقی انسانی از قرآن کریم میباشند که خداوند برای چنین افرادی مغفرت و اجری عظیم قرار داده است.
وی ادامه داد: وقتی در روز پنجم جمادی الاول، قنداقه حضرت زینب(س) را به پیامبر اسلام(ص) دادند، همان لحظه حضرت محمد(ص) فرمودند که گریه برای زینب(س) همطراز گریه برای حسن(ع) و حسین(ع) است. این سخن پیامبر(ص) نشان میدهد که وجود حضرت زینب(س) سرمایهای گرانبهاست که اگر زنان مسلمان به او اقتدا کرده و الگو قرار دهند، فیوضات فراوان الهی را دریافت خواهندکرد.
استاد انصاریان در ادامه با اشاره به نقش حضرت زینب(س) در وقایع روز عاشورا، تصریح کرد: شیخ صدوق و شیخ طوسی در کتب خود نقل کردهاند که وقتی امام حسین(ع) در روز عاشورا قصد داشت به میدان برود، حضرت زینب(س) را فراخواند و به ایشان فرمود تا پیش از اینکه فرزندم از بستر بیماری برخیزد، تمام ارزشها و حقایق امامت را تو انتقال میدهم و هنگامی که من شهید شدم و زین العابدین(ع) از بستر بیماری برخاست، وظیفه انتقال همه علوم امامت به او، بر عهده تو می باشد. این موضوع نشان می دهد که درک ظرفیت وجودی و معنوی حضرت زینب کبری(س) از فهم بندگان خارج است.
وی افزود: در روز عاشورا وقتی حضرت زینب(س) مشاهده کرد که امام سجاد(ع) با دیدن بدن قطعه قطعه شده پدر، بیتاب گشته، به کنار او رفت و فرمود: ای حجت باقیماندگان! بیتابی نکن چرا که این گودال قتلگاه و این بیابان در آینده آباد شده و از همه جای دنیا برای بوسیدن خاک محل شهادت پدرت حضور پیدا میکنند.
این محقق، مفسر و پژوهشگر علوم قرآنی گفت: هنگامی که در روز عاشورا دو فرزند حضرت زینب(س) از مادر اجازه گرفتند که به میدان بروند، ایشان بلافاصله به آنها گفت که از حسین(ع) اجازه بگیرید و جان خود را در راه امامت فدا کنید. فردی که تسلیم باشد همهی خواستههای خدا را عاشقانه قبول میکند همچون حضرت ابراهیم(ع) که وقتی قرار بود در آتش نمرودیان انداخته شود، با آرامش کامل تسلیم امر خدا بود اما متاسفانه خیلی از مردم به صورت تمام و کمال تسلیم خواستههای خدا نیستند و دستورات الهی را تا جایی انجام می دهند که به اموال و خانواده آنها آسیب نرسد همچون برخی افراد که از پرداخت خمس و زکات خودداری میکنند اما به واجبات دیگری همچون نماز و روزه عمل میکنند.
لازم به ذکر است که مراسم عزاداری به مناسبت ایام وفات حضرت زینب(س)، از شب گذشته در حسینیه هدایت آغاز شده و تا 18 بهمن ماه ادامه دارد.