فارسی
پنجشنبه 13 ارديبهشت 1403 - الخميس 22 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
0
نفر 0

شيطان چه نقشي در ايجاد بغض و عداوت ميان انسانها دارد؟

  فعّاليّت اين موجود پليد در ايجاد بغض و عداوت ميان انسانها بطور ناملموس و نامحسوس انجام ميگيرد. و بدين جهت است كه مورد توجّه قرار نميگيرد. فعّاليّت شيطان براي اغواي فرزندان آدم ابوالبشر(ع) بجهت حسادتي است كه دربارة ابوالبشر ابراز نمود و با تكيه به يك خيال واهي ناشي از خود بزرگ بيني و تحقير آدم(ع) كه موجب شد از سجده به او امتناع بورزد، مطرود درگاه خداوندي گشته و بر پليدي خود اصرار ورزيد ولي لجاجت نموده و به شقاوت ابدي دچار گشت. بدتر از آن حسادت، ادامة پليدي و شقاوتي است كه با اغواي فرزندان آدم(ع) و ايجاد بغض و عداوت ميان آنان انجام ميدهد. دو گروه از مردم به شيطان و اغواها و ايجاد بغض و كينة آن در ميان اولاد آدم اعتنائي ندارند:
گروه يكم ـ كساني هستند كه ايمان به واقعيّات ماوراي طبيعت ندارند و بر مبناي يك زمينة مخالف علم (نميبينم پس نيست) هر چه را كه در ديدگاه حسّي خود نميبينند، منكر ميشوند! و چون براي اين گروه اطاعت و معصيتي مطرح نيست، لذا چنانكه عقل و وجدان الهي براي اينان مفهومي ندارد، لذا خود طبيعي و شيطان هم نميتواند براي اينان بعنوان واقعيّت، قابل قبول بوده باشد و هنگاميكه اطاعت و معصيتي مطرح نباشد، التزام به اطاعت و امتناع از معصيت وجود نخواهد داشت، تا شيطان موضوع كاري براي خود پيدا كند.
گروه دوم ـ با همان ملاك فوق كه گفتيم آن تبهكاران و معصيت كاراني هستند كه با اعتقاد به ماوراي طبيعت و شيطان، هيچ پروائي از ارتكاب معصيت و ترك اطاعت ندارند، يعني در حقيقت خود طبيعي آنان كار شيطان را هم بعهده گرفته است و نيازي به اغواهاي شيطاني ندارند. بغض و عداوت و كينهتوزي براي هر دو گروه كه دائماً شخصيّتهاي آنان در عرصة امتيازات مادّي به تزاحم و تصادم ميرسند، يك قاعدة بنيادين است و منتفي شدن آن پديدههاي ضدّ حيات از ميان آنان يا بوسيلة كيفرها و جلب منافع است و يا ضعف و ناتواني كه موجب كنار رفتن از ميدان تزاحم ميباشد. بنابراين، اغواهاي شيطان و فعّاليّتهاي اين موجود پليد متوجّه كساني است كه اطاعت و معصيت براي آنان مطرح و داراي اهمّيّت ميباشند. و چون محبّت بر انسانهاي غير مزاحم زندگي مادّي و معنوي اطاعت، و بغض و عداوت با انسانها، معصيت است، و بطور طبيعي ميخواهند اين اطاعت بزرگ را بجاي آورند و از معصيت بغض و عداوت اجتناب نمايند، لذا شيطان سراغ اين گروه را ميگيرد و در صدد اغواي آنان بر ميآيد. خداوند متعال تأكيد شديدي دربارة مخالفت با شيطان فرموده و با صراحت كامل از فريبكاري شيطان كه دائماً ميخواهد صلح و صفا و سلم را از ميان مردم بردارد و آنان را به بيماري بغض و عداوت مبتلا كند، بر حذر ميدارد.

 


منبع : پاسخگو
0
0% (نفر 0)
 
نظر شما در مورد این مطلب ؟
 
امتیاز شما به این مطلب ؟
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب

آیا لعن کردن جایز است؟ خداوند کسانی را مورد لعن ...
مقصود از پل صراط چیست؟
آیا خواندن نماز در پنج وقت صحیح تر است یا در سه ...
فضیلت ماه رجب چیست ؟
چرا باید حجاب داشته باشیم؟
چند معجزه از معجزات پیامبر(ص) را که در قرآن آمده ...
آیا نام امام زمان در قرآن آمده است؟  
عالم «ذر» چيست و تكليف در آن عالم چگونه است ؟
منشأ اختلافات خانوادگی از نظر قرآن چیست؟
چگونه ميتوان حس حقيقت جويي و كنجكاوي را در خود ...

بیشترین بازدید این مجموعه

دلایل وجود خدا به عنوان قدرت برتر در جهان هستی ...
چرا امام زمان ظهور نمی کند ؟
اصول دین تحقیقی است یعنی چه؟
توبه واقعي چيست ؟
همه چيز را خدا آفريده، پس خدا را چه كسی آفريده ...
عذاب قبر کسانی که قبر ندارند چگونه است ؟
فضیلت ماه رجب چیست ؟
راه ترک خودارضایی ( استمنا ) چیست؟
برای در امان ماندن از جن زدگی چه باید کرد؟
چرا سگ نجس است و نمی‌توان آن را درخانه نگه داشت؟

 
نظرات کاربر

پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^