لطفا منتظر باشید

شيعه در حديث و سنت پيامبر

سيوطى در تفسير الدر المنثور ضمن تفسير آيه كريمه:

أُولئِكَ هُمْ خَيْرُ الْبَرِيَّةِ

آورده: ابن‏عساكر از جابربن‏عبدالله روايت كرده كه گفت: نزد رسول خدا بوديم كه على روى آورد، پيامبر فرمود: سوگند به كسى كه جانم به دست اوست، روز قيامت اين و شيعيانش رستگارند.

فضل‏بن‏شاذان نيشابورى در كتاب پرقيمت الايضاح خطاب به اهل سنت مى‏گويد: شمائيد كه روايت مى‏كنيد رسول خدا به على (ع) فرمود: اى على تو و شيعيانت در بهشت هستيد.

و شما روايت مى‏كنيد از ام‏سلمه همسر رسول خدا كه گفت از رسول خدا شنيدم كه مى‏فرمود:

شيعيان على رستگارانند، واى بر كسى كه بر خدا كافر شود، آيا خرد را به كار نمى‏بنديد، آيا ميدانيد چه حكم مى‏كنيد؟ آيا شيعيان على به جز كسى كه على را دوست مى‏دارند و دشمنانش را دشمن و از فرمانش اطاعت مى‏كنند و به حكمش راضى هستند و اولاد صالحش را دوست دارند كسى ديگر است.

اگر غير شيعه كتبى هم چون ينابيع الموّده، نهج الحق علامه حلى، احقاق الحق قاضى نور الله، ملحقات احقاق آيت‏الله مرعشى در بيست و پنج جلد ضخيم، الغدير علامه امينى، اثبات الهداة از شيخ محمدحسن حرّ حبل عاملى، تأسيس الشيعه لعلوم الاسلام آيت‏الله صدر، المراجعات و النص و الاجتهاد سيد شرف‏الدين، و اصل الشيعه كاشف الغطاء و عبدالله‏بن‏سبا در دو جلد و احاديث عايشه و خمسون و مأة صحابى مختلق از علامه عسگرى به دقت مى‏خواند و كتب روائى و فقهى شيعه هم چون دوره كافى، تهذيب، استبصار، من لا يحضره الفقيه، وسائل، وافى، شافى و آثار درخشان اين طايفه را با به كار گرفتن عقل مطالعه مى‏كرد «1» باب افترا و تهمت به روى شيعه بسته مى‏شد، و فضاى آلوده و تاريك اختلاف كه غير شيعه بر امت اسلام تحميل كرده از ميان مى‏رفت و هواى سالم وحدت و اتحاد بر امت سايه مى‏افكند و قدرت شگفت‏آورى از مسلمانان به وجود مى‏آمد كه همه دشمنان شرقى و غربى را از هوس تسلّط بر آنان باز مى‏داشت، و تمام مشكلات حل مى‏شد و گره از كارهاى امت گشوده مى‏گشت، و درهاى رحمت و فيوضات حق به روى آنان باز مى‏شد.

اگر حضرت حق توفيق رفيق را هم كند و به اتمام اين شرح و توضيح يارى‏ام نمايد در اولين آيه‏اى كه لفظ شيعه بكار گرفته شده مطالب مفصل و در خور توجه و مستدلى در رابطه با شيعه و تشيع و پيروان مكتب اهل‏بيت متذكر خواهم شد.

منبع :
نظرات کاربران (0)
ارسال دیدگاه