ابوهاشم جعفري كه پنج امام معصوم را زيارت کرده بود و نزد آنان شاگردي کرده بود، ميگويد: يک روز از فقر اقتصادي، کارد به استخوانم رسيده بود كه اينجا لغزشگاه است.
اميرالمؤمنين (ع) ميفرمايد: در سه جا انسانها اگر قوي نباشند، بيدين ميشوند: يکي، پول؛ دوم، مقام؛ و سوم، شهوت جنسي است. تمام انبيا و ائمه خواستند مردم را به گونهاي تربيت و تقويت کنند که با پول و مقام و شهوت، بيدين نشوند. اين توان معنوي از فرهنگی غير از فرهنگ اهل بيت برنمیآید.
فرهنگ اهل بيت است که مردم را تربيت ميکند كه در مقابل ستمگران بايستند و فرياد بزنند. داستان تربيت قرآن و اهل بيت چنين است:
پيامبر اسلام (ص)ميفرمايد:
«کاد الفقر ان يکون کفرا»
ابوهاشم جعفري گفت: نزد حضرت هادي (ع) بروم و داد بزنم و خودم را تخليه کنم؛ اين چه وضعي است؟ دشمن بايد در پول بغلطد و دوست بايد نان شب نداشته باشد؟! به خانۀ حضرت هادي(ع) رفتم. اهل بيت در يک جلسه آثار توحيد را بيان كردهاند كه به آدم آرامش و اطمينان بسيار ميدهد و درهايي به روي انسان باز ميکند. تا نشستم، حضرت هادي (ع) فرمودند: ابوهاشم! قدرت داري نعمتهايي که خدا به تو داده براي من بشماري؟
گفت: من هيجانم بيشتر شد كه حضرت ميفرمايد: نعمتها را بشمار. بعد حضرت فرمود: ابوهاشم من به جاي تو ميشمارم، نعمتهايي که به تو داده است.
منبع : پایگاه عرفان