فارسی
دوشنبه 17 ارديبهشت 1403 - الاثنين 26 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
0
نفر 0

آیا حضرت مسیح از نبوت پیامبر اسلام آگاه بود؟

 عیسای مسیح همان گونه که از انبیای گذشته آگاهی داشت و نیز به چیزهایی که در حجابِ جدار و حصار محجوب بود، عالم بود و گزارش می داد: (وَاَنْبِئَکم بِما تَأْکُلون وَما تَدَّخُروُن فی بُیُوتِکم) (1)‌از وقایع تاریخی آینده نیز آگاه بود که جریان رسالت پیامبر اکرم (ص) ازاین قبیل است: (وَاِذْ قالَ عیسی ابنُ مَرْیَم یا بنی اِسْرائیل اِنّی رَسُولُ اللهِ اِلَیْکُمْ مُصدِّقاً لِما بَیْنَ یَدَیَّ مِنَ التَّوریة وَ مُبَشِّراً بِرَسُول یَأتی مِنْ بَعدِی اسْمُه اَحْمد) (2)من شما را به آمدن پیامبری که پس از من خواهد آمد و نام مبارکش احمد (ص) است بشارت می دهم. این علم غیب است.
نکته شایان توجه این که اگر قرار بود غیر از خاتم انبیا، انبیای دیگری هم بیایند، بشارت دادن به خصوص آمدن وی وجهی نداشت. هم چنین کلمه تبشیر گذشته از آن که علم غیب به آینده را در بر دارد، تفوّق آینده نسبت به حال را هم تبیین می کند، زیرا اگر آینده مادون، یا هم سطح حال باشد دیگر بشارت نیست، زیرا بشارت مژده دادن به امر مسرّت بخشی است که انسان فاقد آن است، پس باید کمالی در دین پیامبر خاتم باشد که دین مسیح فاقد آن است. البته اگر کسی از وقوع حادثه ای در آینده خبر دهد آن حادثه هر چه باشد، پیش بینی آن، علم غیب محسوب می شود.
غرض آن که آیه مزبور دو مطلب را در بر دارد: یکی علم قطعی عیسای مسیح به غیب، و دیگری تفوّق قطعی دین اسلام بر مسیحیّت وگرنه بشارت صادق نبود. بر این اساس قرآن کریم گذشته از این که ره آورد انبیای پیشین (علیهم السلام) را تصدیق می کند، بر کتب آنان هیمنه و سلطه و نظارت دارد. بنابراین دیگر کتابها را با این کتاب مهیمن باید سنجید.
چنانکه دیگر انبیا را نیز با میزان اعمال خاتم انبیا (ص) باید سنجید. چنانکه خود آن حضرت فرمود: (آدم و من دونه تحت لوائی یوم القیامة) (3)
به استناد آیه (اَلَّذیِن یَتَّبِعُون الرِّسول النَّبیَ الاُمیِّ الَّذِی یَجِدُونه مَکْتوباً عِنْدَهُم فِی التَّوریة وَالْاِنجیل یَأْمرُهم بِالْمَعْروُف و یَنْهیهُم عَنِ الْمُنْکَرْ وَیَحِلُّ لَهُم الطَیِّباتُ وَیُحَرِّمُ عَلَیْهِمْ الْخَبائِثُ وَیَضَعُ عَنْهُمْ اِصْرَهم وَالْاَغْلال الِّتی کانَت عَلَیْهِمْ فَالِّذین امنوا بِه وَعَزِّروه ونَصَروُه وَاتِّبَعوُه النّورَ الِّذی اُنْزِلَ مَعَه اُولئِک هُم المُفلِحون) (4)موسای کلیم(ع) نیز مانند عیسای مسیح ظهور دین خاتم انبیا را از باب علم غیب به مردم گوشزد کرد.
بنابراین رئوس برنامه های پیامبر گرامی اسلام (ص) و ابعاد گوناگون عبادی، فرهنگی و سیاسی اسلام، و نیز حرّیت و برخی دیگر از اوصا ف مسلمانان را، هم موسای کلیم و هم عیسای مسیح (علیهما السلام) به طور گسترده در تورات و انجیل بیان کرده اند. این نشانه آن است که هم موسای کلیم و هم عیسای مسیح به وجود مبارک خاتم (ص) و خصوصیات دین او علم غیب داشتند و عیسای مسیح بر اثر قرب عهدی که داشت بشارت بیشتری داد.

0
0% (نفر 0)
 
نظر شما در مورد این مطلب ؟
 
امتیاز شما به این مطلب ؟
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب

آیا نام تنها دختر امام رضا علیه السلام عایشه است؟
چرا بايد خداوند را به زبان عربی ستايش و پرستش كرد؟
آیا می‌توان تنها فصاحت و بلاغت قرآن را دلیل بر ...
برای رهایی از افکار منفی و مزاحم چه باید کرد؟
چه دلایلی بر تطابق عقاید شیعه با سیره و سنت ...
تفاوت رسول با نبی چیست؟
می خواستم بپرسم اگر ما بخواهیم چهل روزه گناهی را ...
چگونه ميشود عاشق خدا شد؟
نادانيها چه نقشي در ايجاد بغض و عداومت ميان ...
پس از ورود پیامبر اسلام(ص) به مدینه، چرا تأسیس ...

بیشترین بازدید این مجموعه

فلسفه نماز چیست و ما چرا نماز می خوانیم؟ (پاسخ ...
حدیث مرسل چگونه حدیثی است و در فقه چه اعتباری ...
چرا بايد خداوند را به زبان عربی ستايش و پرستش كرد؟
چگونه ميشود عاشق خدا شد؟
آیا نام تنها دختر امام رضا علیه السلام عایشه است؟
چرا پیامبر اسلام(ص) در آغاز رسالت مخفیانه تبلیغ ...
راه ترک خودارضایی ( استمنا ) چیست؟
برای در امان ماندن از جن زدگی چه باید کرد؟
چرا سگ نجس است و نمی‌توان آن را درخانه نگه داشت؟
معنای سبحان اللّه و ریشه این کلمه را بیان کنید؟

 
نظرات کاربر

پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^