ترجمه مفاتيح الجنان، ص: 61
و فقط كسی محتاج ستمگری است كه ناتوان است، و حال آنكه تو ای خدای من! از اين امور بسيار برتری. بار خدايا به تو پناه می آورم، پس پناهم ده و از تو امان می جويم پس امانم ده و از توروزی می طلبم پس روزی ام ده و اعتماد می كنم بر تو، پس تو خود مرا كافی باش، و برای غلبه بر دشمنم از تو ياری می خواهم پس ياری ام ده، و از تو مدد می جويم پس مرا مدد فرما، ای خدای من! دعايم را بپذير. بپذير. بپذير.
هفتم: دعای «كميل» را بخواند كه در فصل بعد [صفحه 108] خواهد آمد ان شاء اللّه [كميل بن زياد نخعی، از اصحاب امير المؤمنين عليه السّلام است كه حضرت به اصرار وی دعای كميل را انشاء و به او تعليم فرمود] هشتم: دعای «اللّهمّ يا شاهد كلّ نجوی» را كه در شب عرفه هم خوانده می شود، بخواند. اين دعا نيز ان شاء اللّه تعالی خواهد آمد [صفحه 405].
نهم: ده مرتبه بگويد: ای كسی كه جود و بخشش توبه آفريدگان هميشگی است! ای آن كه دو دست سخاوت خود را برای عطا گشوده ای! ای صاحب عطاهای گرانبها! بر محمّد و خاندان او، نيكوخوترين مردمان درود فرصت، و ما را ای خدای بلندمرتبه در چنين شبی بيامرز. اين ذكر شريف در شب عيد فطر نيز خوانده می شود.
دهم: انار بخورد، چنانكه امام صادق عليه السّلام در هر شب جمعه ميل ميفرمود، و اگر هنگام خوابيدن بخورد، شايد بهتر باشد، چه آنكه روايت شده:
هركه وقت خوابيدن انان بخورد تا صبح در جان خود ايمن خواهد بود. و سزاوار است هرگاه انار بخورد، در زير آن دستمالی بگستراند كه هر دانه ای از ان بيفتد جمع كرده و بعد بخودرد و بهتر است ديگری را در آن انار شريك نسازد. شيخ جعفر ابن احمد قمی رحمة اللّه در كتاب، عروس از امام صادق عليه السّلام روايت كرده: هركه ما بين دو ركعت نافله و فريصه صبح صد مرتبه بگويد:
منزه است پروردگار بزرگ من و به ستايش او را سزاست، از خدا، پروردگار خود، آمرزش می طلبم و به سوی او باز می گردم. خدا در بهشت خانه ای برای او