ترجمه مفاتيح الجنان، ص: 3
4- نواده فرزانه كم نظير، عارف معارف الهيه حضرت خمينی به اين فقير فرمود: شخصی درست كار و اهل دعا به آن جناب گفت: ذكری كه از اساتيد گذشته به شما رسيده و شما از بركت آن مدارج معنوی و سلوك روحی را به انجام رسانيديد اگر مصلحت می دانيد در اختيارم بگذاريد، خمينی بزرگ و مناجاتی در پاسخ او يك كلمه فرمود و آن اين بود:
مفاتيح الجنان.
5- مفاتيح سفره معنوی گسترده ای است كه هر نوع رزق و روزی عرشی و آسمانی در آن قرار دارد، هر نيازمندی می تواند به اندازه نياز جان و قلبش از آن بهره مند شود.
برای گروهی بی خبر و تهی دست از معنويست چه جای ايراد است كه می گويند: كسی نمی تواند به اين كتاب گرچه ساعات روز و شبش چند برابر گردد عمل كند؟! مگر از اهل دعا دعوت شده كه روزوشب خود را خواندن اين كتاب اختصاص دهند، مفاتيح منبع فيوضات ربانيّه است، بر هر انسانی لازم است به اندازه طاقتش و به مقدار اندكی از ساعات روز و شبش برای تصفيه جانش و دردمان دردهای درونش، و به خاطر اتصال به دعا از آن استفاده كند.
گروهی به ادعای خودشان روشنفكر و شبه روشنفكر از ثواب های مقرر شده برای دعاها و زيارت هائی كه در مفاتيح است و نيز از آثاری كه برای برخی از دعاها بيان شده در شگفتی و ناباوری ان و شايد آن ثواب ها و آثار را قبول نداشته باشند، بايد به آنان گفت: شما خدا را نشناخته ايد و از اجر عظيم و پاداش بی حساب او كه از خزانه بی نهايتش به گدايان درگاهش عطا می شود بی خبر، هستيد، و خيال می كنيد خزانه عنايات و الطاف او محدود است، خيالی كه با كفر برابر است! چه جای شگفتی و ناباوری است اگر ذات بی نهايت او بخواهد از خزانه بی نهايت خود پاداش بی نهايت به بنده مناجاتی اش بپردازد و نتيجه دعايش را در آثار ظاهری تحقق دهد؟!
6- اهل دعا بايد بدانند كه برای استجابت دعا لازم است شرايطی را رعايت كنند، شرايطی كه در معتبرين كتابهای حديث از زبان معصومان روايت شده است از جمله: