ترجمه مفاتيح الجنان، ص: 44
برای گشايش امر خد دعايی خواست. سيّد همان دعايی را كه در خواب به او آموخته بود تعليم كرد، آخوند مشغول به آن دعا شد و در اندك مدتی دنيا از هرسو به او روی آورد و از سختی و تنگدستی بيرون آمد. مرحوم حاج ملّا فتحعلی رحمه اللّه از سيّد به مدح شايسته ای تعريف می كرد و چندی به زيارتش نايل شده و زمانی چندهم شاگردی او را نموده بود.
سيّد در خواب وبيداری به آخوند سه چيز را تعليم نموده بود اوّل: آنكه پس از فجر دست بر سينه گذارد و هفتاد مرتبه يا فتّاح [ای گشاينده مشكلات ] گويد. دوّم: آنكه به خواندن اين دعا كه در كتاب كافی است مداومت نمايد.
دعايی كه حضرت رسول صلّی اللّه عليه و آله به فردی از صحابه خويش كه به ناخوشی و پريشانی مبتلا بود تعليم داد و از بركت خواندن اين دعا ناخوشی و پريشانی در اندك زمانی از او برطرف گشت:
هيچ نيرو و توانی نيست مگر آنكه به خدا متكی است، توكل دارم بر زنده جاودانی كه هرگز نمی ميرد و سپاس خدای را كه فرزندی نگرفته، و او را در فرمانروايی انبازی نيست و نيست برای او سرپرستی از خوار و ناتوانی، و او را آنچنان كه شايد بزرگ شمار. سوّم: آنكه به دنبال نمازهای صبح دعايی را كه از شيخ بزرگوار ابن فهد روايت شده، بخواند. اين اوراد و اذكار را بايد غنيمت شمرد و به خواندن آنها اهتمام داشت و از فوائدش غفلت نكرد. و بدان كه سجده شكر بعد از نمازها مستحب مؤكد است و دعاها و اذكار بسياری در آن حال وارد شده است، از حضرت رضا عليه السّلام روايت شده كه اگر خواهی در سجده شكر صد مرتبه «شكرا شكرا» بگو و اگر خواهی صدر مرتبه «عفوا عفوا» و نيز از آنحضرت نقل شده: كمترين ذكری كه در اين سجده گويند آن است كه سه مرتبه بگويند: «شكرا للّه» و نيز آگاه باش كه برای هنگام طلوع آفتاب و غروب آن، دعاها و اذكار بسياری از حضرت رسول صلّی اللّه عليه و آله و ائمه طاهرين عليهم السّلام روايت شده، و نيز تشويق و ترغيب بی شمار بر محافظت اين دو زمان چه در آيات و چه در اخبار وارد شده. و ما در اين مختصر به ذكر چند دعای معتبر اكتفا می كنيم: اوّل: مشايخ حديث به سندهای معتبر از امام صادق عليه السّلام روايت كرده اند كه بر هر مسلمان واجب و لازم است كه اين دعا را ده مرتبه پيش از طلوع آفتاب و ده مرتبه پيش از غروب آن بخواند: