لطفا منتظر باشید

اختلاف ظرفيت‏هاى انسان

 

دين‏داران ظرفيت‏هاى مختلفى دارند. روايتى از رسول خدا  صلى‏الله‏عليه‏و‏آله درباره سلمان و ابوذر رسيده است كه شخصيت نورى و معنوى ابوذر، تا ملكوت عالم كشيده شده است. دلايل بسيارى هم بر اين مسأله هست. يكى از آن‏ها اين كه جبرئيل مى‏گفت: خداوند عالم به چهار نفر از مردم زمان تو، بيشتر علاقه دارد: على بن ابى طالب  عليه‏السلام، سلمان، ابوذر و مقداد.

پيامبر  صلى‏الله‏عليه‏و‏آله به ابوذر فرمود: پس از نمازهايت چه دعايى مى‏خوانى؟ چون جبرئيل به من خبر داده است كه تو دعايى مى‏خوانى كه فرشتگان آن را از تو آموخته 
و مى‏خوانند. چون عرض كرد اين دعا را :

 «اللّهُمَّ إِنّي أَسئَلُكَ الأَمْنَ و الايمانَ بك وَالتَّصْديقَ بِنَبيِّكَ والعافَيَةَ مِنْ جَمِيع البَلاءِ وَ الشُّكْرَ عَلَى العافِيَةِ وَالغِنى عَنْ شِرارِ النّاس»

خدايا ايمان به خودت و تصديق پيغمبرت و عافيت از همه بلايا و شكر بر عافيت و بى‏نيازى مردمان بد را از تو مسئلت مى‏كنم.

 يعقوب به يوسف نگفت كه اين ده پسر من، بى‏دين هستند، بلكه فرمود : پسرم! آن چه به تو ارائه شده است، به برادران خود نگو ، چون اين ظرفيت را ندارند ، چون ايشان به پدر گفته بودند :

 « نَحْنُ عُصْبَةٌ »

 ما يك گروه قوى هستيم. آنان برادر كوچك را مى‏بينند كه زورى ندارد؛ از اين رو مى‏گفتند: يوسف و برادر او، دل پدر را بيش‏تر به خود متمايل كرده‏اند، ممكن است 

پدر از ما دل‏سرد شود؛ پس بايد اين عامل دل‏سردى را از او دور كنيم.

منبع :
نظرات کاربران (0)
ارسال دیدگاه