حضرت استاد انصاریان فرمودند: اگر هرشخصی به اندازه آنچه که در توان دارد برای خدمت به خلق به کار گیرد کار خیر است و رضایت حضرت حق در آن است.
ایشان ضمن بیان حدیثی از رسول گرامی اسلام بیان داشتند: اگر در توان انسان باشد و قدرت داشته باشد که خدمتی گسترده به مردم انجام دهد مثلا مدرسه یا مسجد یا خانه بی منت و بدون توقع عوض از جانب مردم بسازد، این بزرگترین خدمت به مردم است و رضایت خدا ی را در پی خواهد داشت اما زمانی است که انسان به این مقدار توان ندارد که در اینجا پیغمبر اکرم میفرماید اگر به اندازه انفق نصف خرما توان دارید دریغ نکنید.
معظم له در تبیین شر که در برابر خیر قرار می گیرد فرمودند: هر چه ضد عبادت خدا، ضد خدمت به مردم، و هر اخلاقی که رنگ و بوی اخلاق ابلیس و شیطانها را دارد شر است مطلب مهم این است که خداوند نظام این خلقت را به گونهای قرار داده است که انسان هر خیری را که انجام میدهد شایسته دائمی شدن است، البته قرآن مجید به این مسئله هم اشاره دارد که ممکن است این خیر دائم را شما نابود کنید اما خیر طبعش طبع دوام و بقاء است، که در قرآن مجید میفرماید ( و الباقیات الصالحات خیر عند ربک ).
این استاد اخلاق در رابطه با از بین رفتن اعمال نیک بیان داشتند: اگر این خیر باقی حفظ شو فرجام بسیار نیکی دارد. در روایتی از پیغمبر اکرم ص نقل شده است که در مسجد فرمودند: هر کسی یک بار لا اله الا الله بگوید غرس الله له شجرة فی الجنة، پروردگار عالم درختی را برای او در بهشت میکارد. عربی خیلی خوشحال شد و گفت که ما چقدر درخت تا حالا کاشتیم، حضرت فرمودند: درخت زیادی کاشته شده به شرط اینکه پس از آن با آتش گناه از بین نرفته باشد . گناه باعث نابود شدن خیرات و اعمال صالحه میگردد آن حضرت فرمودند الدنیا مزرعة الآخرةو وظیفه ماست که با انجام واجبات این کشت را به ثمر برسانیم و با ترک محرمات اسباب نابودی آن را فراهم نسازیم انسان نباید علیه کشتش آتشافروزی کند، آتشافروزی یعنی گناهان کبیره و مداومت بر گناهان صغیره.