بنابر نظر دانشمندان، حيوانات عالم هنوز از بشر جلوتر هستند. انسان نتوانسته به دقت زنبور، خانه سازي کند. کدام انساني را سراغ داريد که براي خانهسازي و توليد عسل و توليد نان و براي مطابقت لانه با هندسه و رياضي، چهار صد و شصت علم را به کار بگيرد. اين علوم در كدام بخش مغز زنبور است؛ مگر مغزش چقدر وزن دارد؟ چه کسي را سراغ داريد که به تنهايي متخصص چهارصد و شصت علم باشد.
يک طوفان سونامي در اندونزي آمد و محکمترين ساختمانهاي بتون آرمۀ سي طبقه را کم تر از يک دقيقه نابود کرد. ساختمانهايي که سيمان و ماسههايي كه محاسبه شده، در آن به کار رفته بود. اما مورچهها به گونهاي لانه ميسازند که سختترين بارانهاي موسمي ميبارد و تبديل به سيل ميشود. تا كنون بيست ميليون سال از عمر مورچه گذشته است؛ اتفاق نيفتاده که سيل به لانۀ مورچه که زير زمين است، راه پيدا کند.
آنها در علوم شيمي، رياضي، هندسه، گياهشناسي، داروشناسي و تربيت اولاد و بهداشت، خيلي از ما جلوتر هستند. احترامي که مورچه ها به مردگانشان ميگذارند، هيچ موجود زنده ای نميگذارد. يک مورچه که ميميرد، يک ساعت بعد مورچه مرده را در محل نميبينيد. او در طبقۀ سوم لانه در يک قبر بسيار تميز، دفن ميشود.
مورچه گندم و جو و دانههاي نباتي را درون لانه ميبرد و آن مادة رشددهنده را از آنها ميگيرد و کنسرو ميکند. گوشت و دانهها را تا يک سال سالم در لانه نگه ميدارد. در دامداري هنوز بشر مثل مورچه نشده است.
مورچه، با دهانش به اندازهاي دارو به پينه دوز وارد ميکند که بميرد؛ بعد گوشتش را کنسرو ميکند و از اول فروردين تا آخر مهر، در بستهبندي نگه ميدارد و بسيار سالم و بهداشتي است.
اين علم به ما ارزش نميدهد. بنابراين ما هيچ حيوان جاهلي نداريم، ولي پروردگار دربارۀ انسانها ميفرمايد: اکثر آنها جاهل ماندهاند و تمام حيوانات عالم، داراي دانش هستند.
منبع : پایگاه عرفان