بحث در آيه سوره مباركه اعراف بود . اين آيه اميدوار بودن شياطين در به خطر انداختن اهل تقوا و قدرت انديشه پاك اهل تقوا را در برابر شياطين نشان مى دهد كه اين بزرگواران به خاطر تقوا ، شيطان شناس هستند و وسوسه هاى او را مى شناسند و با اين كه او اميد به گمراه كردن آنان دارد ، ولى اين بزرگواران ، با قدرت انديشه و بصيرت ، شيطان را كاملاً نااميد مى كنند .
در قرآن مجيد منظور از شياطين ، اغلب شياطين انسى هستند كه در هر عصرى ابزار مناسب آن عصر را براى گمراه كردن عباد خدا به كار مى گيرند و در زمان ما ، ابزار شياطين ، وسائل علمى و الكترونيكى است .
برنامه ريزى هاى بسيار قوى ، با در اختيار داشتن انواع كانال ماهواره ، سايت ها ، اساتيد علمى ، قلم داران و به فرموده قرآن مجيد : مظاهر مادى كه فوق العاده براى مردم جذاب و دلرباست ، اما قرآن مى فرمايد : اهل تقوا در برابر اين فتنه عظيم شيطانى و اين فساد قوى و جذاب شيطانى به خطر نمى افتند و در اين جنگ بسيار سخت ، پيروز مى شوند .
آيه مى فرمايد:
» إِنَّ الَّذِينَ اتَّقَوْاْ إِذَا مَسَّهُمْ طَائِفٌ مِّنَ الشَّيْطَنِ تَذَكَّرُواْ فَإِذَا هُم مُّبْصِرُونَ «
يعنى خدا در قرآن اين بزرگواران را از نظر قدرت فكرى و روحى در حدى مى داند كه وقتى گروهى از شياطين به آنها مى رسند ، » مسّ « يعنى رسيدن ، » طائف « يعنى دور آنها مى چرخند تا اين كه به قلب آنها نفوذ كنند .
اما اينان با معرفتى كه قبلاً كسب كرده اند ، » تذكّروا « از عمق جان ، به حضرت حق ، دادگاه قيامت ، عاقبت خود و خطرات سنگين شياطين توجه مى كنند و با چشم باز شيطان را طرد كرده ، از خطر او در امان مى مانند .
راه به دست آوردن تقوا و راه هاى نفوذ شيطان بيان شد . يكى راه اقتصادى است كه در سوره بقره مطرح است و شيطان كسب هاى حرامى را اختراع مى كند ، جا مى اندازد و از عشق مردم به مال ، سوء استفاده مى كند و مردم را در گير انواع كانال هاى حرام مى كند و با وسوسه هاى فراوان خيال مردم را راحت مى كند كه اگر مردم حرام مى خورند ، ناراحت نباشند . اما در همين زمينه اقتصادى نيز به اهل تقوا آسيبى نمى رسد .
منبع : پایگاه عرفان