
دعاهاى صحيفه، چراغ هدايت بعد از حادثه كربلا
بعد از حادثه كربلا كه وجود مبارك حضرت زينالعابدين (ع) عهدهدار هدايت مردم شدند، و در همان تنگنا، مضيقه و مشكلاتى كه بنىاميه براى هدايت مردم ايجاد كرده بودند، قرار گرفتند، آن امام چراغ هدايت را با پنجاه و چهار دعا روشن كردند.
آن حضرت هر دعايى را در هر مناسبتى كه انشا مىفرمود و مىخواند، وجود مبارك حضرت باقر (ع) هم با قلم پاك الهى و ملكوتى و خالصانهاش آن را مىنوشت. البته، اين دعاها، يك بار ديگر هم به خطّ مبارك حضرت صادق (ع) نوشته شد. ما در سيره ائم طاهرين:
نداريم كه آنها خانواد خود، نسل خود و مردم را به خواندن دعايى، مانند: دعاهاى صحيف سجاديّه سفارش كرده باشند.
با هدفى كه حضرت زينالعابدين (ع) از خواندن اين دعاها داشت كه مردم از شركها، ضلالت و زشتىها دربيايند و به منطق نور، معرفت، اخلاق و عمل، هدايت شوند، بايد گفت اين پنجاه و چهار دعا بايد به وسيله اساتيد متخصص تعليم داده شود تا حقايق اين دعاها متناسب ساخت ساختمان انسانيّت به كار گرفته شود.
اولين بارى كه در هشتاد سال قبل يكى از علماى بزرگ شيعه صحيف سجاديّه را براى يك مرجع تقليد اهلتسنن در كشور مصر فرستاد و او اين پنجاه و چهار دعا را مطالعه كرد، آن مرجع تقليد در نامهاى براى آن عالم شيعى نوشت كه هزار و چهارصد سال است كه ما به خاطر بىخبرىاز اين كتاب، دچار خسارت بزرگى شدهايم.
من بايد به اين مرجع سنى بگويم، نه تنها شما بىخبر از اين نبأ عظيم بوده و خسارت ديدهايد، بلكه جامع شيعه هم مانند شما در خسارت، زيان و ضرر بوده است.