وَ كَانَ ، مِنْ دُعَائِهِ عَلَيْهِ السَّلَامُ فِي الاِسْتِخَارَةِ
دعاء در استخاره
﴿1﴾
اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْتَخِيرُكَ بِعِلْمِكَ ، فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ اقْضِ لِي بِالْخِيَرَةِ
(1) اللهم انى استخيرك بعلمك فصل على محمد و آله. پروردگارا از تو طلب خير و صلاح مىكنم زيرا علم تو به همه چيز محيط است پس رحمت فرست بر محمد و آل محمد و هر چه خير و صلاح من است حكم كن و به من بنما
﴿2﴾
وَ أَلْهِمْنَا مَعْرِفَةَ الِاخْتِيَارِ ، وَ اجْعَلْ ذَلِكَ ذَرِيعَةً إِلَى الرِّضَا بِمَا قَضَيْتَ لَنَا وَ التَّسْلِيمِ لِمَا حَكَمْتَ فَأَزِحْ عَنَّا رَيْبَ الِارْتِيَابِ ، وَ أَيِّدْنَا بِيَقِينِ الُْمخْلِصِينَ .
(2) و در دل من انداز كه آنچه است بشناسم و صلاح كار را اختيار كنم اين حقيقت را به من بنما و آن را وسيلهى رضاى به حكم و قضاى خود قرار ده تا به آنچه مقدر فرمودهاى راضى شويم و به آنچه حكم مىكنى تسليم گرديم.
خدايا شك و ترديد و گمان را از ما دور كن و به تقويت يقين فرما كه با خلوص نيت و انديشه پاك به هر كار اقدام كنم
﴿3﴾
وَ لَا تَسُمْنَا عَجْزَ الْمَعْرِفَةِ عَمَّا تَخَيَّرْتَ فَنَغْمِطَ قَدْرَكَ ، وَ نَكْرَهَ مَوْضِعَ رِضَاكَ ، وَ نَجْنَحَ إِلَى الَّتِي هِيَ أَبْعَدُ مِنْ حُسْنِ الْعَاقِبَةِ ، وَ أَقْرَبُ إِلَي ضِدِّ الْعَافِيَةِ
(3) الهى
مرا از شناختن آنچه به من اراده مىفرمائى و آنچه به صلاح من حكم مىكنى عاجز مگردان، تا قدر سرنوشتى كه براى من معين مىفرمائى بدانم، خير و صلاح خود را بشناسم تا آنچه كه تو راضى هستى به آن راضى شوم. مبادا از راه مستقيم و طريقهى نيكوى اعمال كه مقرون به خير و عافيت است دور شوم و به محنت و بلا دچار گردم
﴿4﴾
حَبِّبْ إِلَيْنَا مَا نَكْرَهُ مِنْ قَضَائِكَ ، وَ سَهِّلْ عَلَيْنَا مَا نَسْتَصْعِبُ مِنْ حُكْمِكَ
(4) آنچه كه تو مقدر كردهاى و در نظر ما مكروه است آسان گردان كه ملايم طبع افتد،
﴿5﴾
وَ أَلْهِمْنَا الِانْقِيَادَ لِمَا أَوْرَدْتَ عَلَيْنَا مِنْ مَشِيَّتِكَ حَتَّى لَا نُحِبَّ تَأْخِيرَ مَا عَجَّلْتَ ، وَ لَا تَعْجِيلَ مَا أَخَّرْتَ ، وَ لَا نَكْرَهَ مَا أَحْبَبْتَ ، وَ لَا نَتَخَيَّرَ مَا كَرِهْتَ .
(5) دل مرا ملهم ساز به آنچه صلاح است و مقدر فرمودى تا اطاعت كنيم اراده و مشيت تو را، آن چيزى كه تعجيل در آن نمودهاى و يا آن چيزى كه تاخير در آن فرمودهاى دوست داريم و آنچه تو دوست دارى مكروه نيست. مبادا نزد من خوش نيايد تا اختيار نكنم آنچه تو ناخوش شمردهاى.
﴿6﴾
وَ اخْتِمْ لَنَا بِالَّتِي هِيَ أَحْمَدُ عَاقِبَةً ، وَ أَكْرَمُ مَصِيراً ، إِنَّكَ تُفِيدُ الْكَرِيمَةَ ، وَ تُعْطِي الْجَسِيمَةَ ، وَ تَفْعَلُ مَا تُرِيدُ ، وَ أَنْتَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ .
(6) خدايا خاتمه اعمال ما را به خير ساز و چنان ارشاد فرما كه افعال من پسنديده باشد و بازگشت نيك به سوى تو داشته باشم.
پروردگارا تو چيزهاى نيكو را مىبخشى و عطاياى تو بزرگ و نامحدود است توئى بر هر چيز توانا واراده تو بر همه چيز محيط است. (استخاره طلب خير كلى است و لذا ممكن است آنچه برسد از بد يا خوب كه در نظر ما بد و خوب مىآيد همان خير كلى است و ما از خوب و بد آن علل آگاهى نداريم. پس استخاره طلب خير كلى است و اطاعت آن واجب است و بهترين وقت استخاره بين الطلوعين صبح جمعه پس از دو ركعت نماز است كه از قرآن طلب خيركنند بعينا وحى منزل است) (مترجم).