فارسی
جمعه 14 ارديبهشت 1403 - الجمعة 23 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

انديشه در اسلام، ص: 91

بياييد وقتمان را بيهوده تلف نكنيم. اين قدر اين طرف و آن طرف نرويم. سفرهای اضافی را ترك كنيم و تا نمرديم مقداری آگاهی به دست آوريم. برای مثال، از نحوه خلقت اين عالم خبر بگيريم و در اين آيه انديشه كنيم:

«إِنَّما أَمْرُهُ إِذا أَرادَ شَيْئاً أَنْ يَقُولَ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ». «1»

شأن او اين است كه چون پديد آمدن چيزی را اراده كند، فقط به آن می گويد: باش! پس بی درنگ موجود می شود.

انسانی كه از پوست و گوشت و استخوان تشكيل شده در اين عالم چه كار كرده است؟ چند ميليون كتاب نوشته است؟ اين ها همه از يك ذره مغز توليد شده است. از تعدادی گوشت و غضروف و استخوان. چه كسی اين همه قدرت به مغز انسان داده است؟

در روزگار ما، انسان در صدد برآمده مهم ترين تجهيزات صنعتی را در كمترين فضای ممكن جای دهد و برای مثال ريزپردازنده هايی ساخته كه فوق العاده كوچكند. با اين همه، اگر همه عالم جمع شوند، نمی توانند يك عضو از بين رفته انسان را مانند اول درست كنند، حتی قادر به درست كردن ناخنی كه از دست او بيفتد نيستند. «2»

شگفتی های بدن انسان كم نيست؛ مثلًا، موهای سر در عرض چند هفته بلند می شوند و نياز به كوتاه كردن پيدا می كنند، اما موی ابرو و مژه در عرض هفتاد سال زندگی نياز به سلمانی ندارند.

حكايتی عجيب از نجات يك گنهكار

مرحوم نراقی در معراج السعاده نقل كرده است كه در بصره زنی به نام شعوانه زندگی می كرد كه خواننده و موسيقی دان بسيار خوبی بود و سه هنر داشت: خوب نی می زد، خوب می رقصيد و خوب می خواند. طبيعتاً، چند شاگرد هم داشت و مجلسی در بصره برای خوشگذرانی ترتيب داده

______________________________
(1). يس، 82.

(2). حج، 73: «يا أَيُّهَا النَّاسُ ضُرِبَ مَثَلٌ فَاسْتَمِعُوا لَهُ إِنَّ الَّذِينَ تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ لَنْ يَخْلُقُوا ذُباباً وَ لَوِ اجْتَمَعُوا لَهُ وَ إِنْ يَسْلُبْهُمُ الذُّبابُ شَيْئاً لا يَسْتَنْقِذُوهُ مِنْهُ ضَعُفَ الطَّالِبُ وَ الْمَطْلُوبُ».




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^