فارسی
جمعه 14 ارديبهشت 1403 - الجمعة 23 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

انديشه در اسلام، ص: 175

گياهان زرد و منظره پاييز هميشگی بود، چه می شد؟ اگر گياهان سفيد رنگ بودند، آيا می توانستيم چشم صحيح و سالمی داشته باشيم؟

رنگ سفيد چشم انسان را می زند. از اين رو، پزشكان برای زندگی در مناطق برفی عينك مخصوصی را لازم می دانند. آيا اختيار رنگ سبز برای گياهان، در ميان همه اين رنگ، نشانه عقل و حكمت سازنده آن نيست؟

شگفتی های اقيانوس ها

نور خورشيد بيش از چهارصد متر از سطح دريا پايين تر نمی رود، در حالی كه عمق اقيانوس ها به هزاران متر می رسد! از اين رو، دريا به دو بخش تاريك و روشن تقسيم می شود. گياهان دريايی و ماهی ها، به طور معمول، بيشتر در بخش روشن دريا رشد می كنند، اما تعداد موجوداتی كه در بخش تاريك زندگی می كند هم كم نيست. پرسشی كه در اين جا پيش می آيد اين است كه ماهی هايی كه در بخش تاريك دريا زندگی می كنند و از نور خورشيد محروم اند و برای فعاليت های حياتی خود به نور احتياج دارند، چه می كنند؟ آن هم ماهی های نيرومندی كه می توانند صدها تن سنگينی آب را تحمل كرده و در اعماق آب زندگی كنند.

خداوند توانا اين پرسش را پاسخ داده و اين نور را در اختيار آن ها گذارده است. تحقيقات نشان داده ماهی هايی كه در تاريكی دريا زيست می كنند اشعه هايی نورانی از خود پخش می كنند كه قعر آب را روشن می كنند. در برابر دستگاه نورافشان آنها، صفحه شفافی در بدنشان قرار داده شده تا نور بهتر منعكس شود. اين ماهی های نورافشان اقسامی دارند: گروهی نور زرد، گروهی قرمز، گروهی سبز و گروهی هم نور آبی توليد می كنند. عجيب اين جاست كه برخی از آن ها دارای چراغ های متعدّدی هستند. برای مثال، در پشت نوعی ماهی قزل آلای كف دريا از سر تا دم دكمه هايی وجود دارد كه مانند لامپ های كوچك از خود نور




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^