فارسی
سه شنبه 04 دى 1403 - الثلاثاء 21 جمادى الثاني 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

حديث عقل و نفس آدمی درآيينه قرآن، ص: 221

خشنودند. در بهشتی برين اند. در آن جا سخن لغو و بيهوده نشنوند. در آن چشمه ای روان است. و در آن جا تخت هايی بلند و باارزش قرار دارد. و در كنار چشمه هايش قدح ها نهاده شده است. و ديگر از نعمت هايش بالش هايی پهلوی هم چيده برای تكيه زدن بهشتی هاست. و فرش هايی زربافت و گسترده كه روی آن می نشينند.

امير المؤمنين درباره مرگ و زندگی پس از مرگ خوبان در خطبه متقين می فرمايد: اگر عمق اين آيات برای كسی معلوم شود و در آن عالم بر او گشوده گردد، لحظه ای در اين دنيا نخواهد ماند:

«ولولا الاجل الذی كتب لهم لم تستقر أرواحهم فی أجسادهم طرفة عين شوقا إلی الثواب، و خوفا من العقاب». [8]

اگر دست خدا روی روح آنان نباشد كه روحشان را در بدن نگاه دارد، به اندازه يك چشم بر هم زدن روحشان در اين قفس نمی ماند و بدن را رها می كند و می رود؛ زيرا در ميان اين خاك وخل و اين همه كرم كه در لجنزار دنيا می لولند و اين همه حيوان وحشی كه به صورت آدميزاد دارند زندگی می كنند نمی توان زندگی كرد. [9]

سيمای بدان در قرآن

سيمای بدان نيز در قرآن به همين ترتيب وصف شده است؛ مثلا، می فرمايد:

«من اعرض عن ذكری فان له معيشة ضنكا و نحشره يوم القيامة اعمی». [10]

و هركس از هدايت من كه سبب ياد نمودن از من در همه امور است روی بگرداند، برای او زندگی تنگ و سختی خواهد بود و روز قيامت او را نابينا محشور می كنيم.

اين عده دچار زندگی محدود و پرمضيقه ای هستند كه برای آگاهی از ميزان آن بايد پای درد دل بدان حرفه ای نشست تا معلوم شود دچار چه مصائبی هستند و چه بلاهايی را تحمل می كنند. در قيامت هم آن ها كور




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^