فارسی
چهارشنبه 06 تير 1403 - الاربعاء 18 ذي الحجة 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

حديث عقل و نفس آدمی درآيينه قرآن، ص: 87

جوان گستاخ شروع كرد كه اين بی عدالتی است، اين ظلم است ... اما عمر گفت: در حق تو هيچ ظلمی نشده. آن دستی كه به صورت تو سيلی زده دست علی بن ابی طالب نبوده، دست خدا بوده. تو از دست خدا شكايت داری؟ و توقع داری من برای كسی كه دستش دست خداست دادگاه تشكيل دهم؟ (توجه داشته باشيم كه اين سخن را عمر گفته و اين روايت را اهل سنت نقل كرده اند [8]).

*** تا انسان چشم چران نشده سالم است و چيزی نمی خواهد. چون چيزی كه انسان نديده در فهرست خواسته های دل نمی نشيند و در فضای نديدن خواسته ای ظهور نمی كند. وقتی نه عكسی ديده ام، نه فيلمی تماشا كرده ام و نه به دختری نگاه كرده ام، چه بخواهم؟

دل را در اين حديث ملامت نمی كنم

اين جرم ديده است ندارد گناه دل.

[9]

همه ما بايد ياد بگيريم هم چنان كه شكم را آباد نگاه می داريم، شادابی پوستمان را حفظ می كنيم و به زيبايی انداممان می رسيم، به مغزمان هم كه مركز تفكر و برتری دهنده ما بر آسمان و زمين است برسيم. با فراگيری علم و خواندن آثار مفيد و تفكر و تامل مغز را زنده نگه داريم و قدر اين گوهر يگانه را بدانيم.

عقل: هديه پروردگار

مرحوم كلينی در اصول كافی روايت عجيب و شايسته تاملی از امير مومنان نقل كرده كه بسياری از بزرگان از جمله مرحوم ملا صدرا در شرح اصول كافی و محروم مجلسی درصدد توضيح و شرح آن برآمده اند:

«هبط جبرئيل علی آدم، عليه السلام، فقال: يا آدم إنی امرت أن اخيرك واحدة




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^