فارسی
يكشنبه 16 ارديبهشت 1403 - الاحد 25 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

حديث عقل و نفس آدمی درآيينه قرآن، ص: 322

صفحه يا سطرش حاوی هدايتی يا رشدی است و به انسان سود می رساند. بسياری از مردم با كتاب انسی ندارند و مطالعه انديشه ديگران را چه بسا كار عبثی می دانند، درحالی كه مردم مؤمن می دانند كه برای نوشتن يك كتاب مفيد چه وقت و نيرويی صرف شده و چه زحمتی كشيده شده است. بنابر روايت، علما و دانشمندان وارثان انبيا و اوليا هشتند. [4] در نتيجه، حاصل عمر و زحمت انان نيز كار پيغمبران و ائمه طاهرين را انجام می دهد و اين نشان دهنده ارزش حقيقی كتاب است؛ [5] به خصوص، كتابی كه در حوزه دين و معرفت دينی و براساس قرآن و اهل بيت نظام گرفته باشد كه در احساسات و مشاعر و قلب و روح و زندگی مردم بسيار موثر است.

يكی از اساتيد دانشگاه سوريه پس از مطالعه متن عربی كتاب آغوش رحمت در نامه ای به من نوشت كه اين كتاب در خانواده من اثر كرد و مشكل عبادت و نماز ما را حل كرد. پس از آن، خودش هم زحمت كشيد و اين كتاب را به انگليسی ترجمه كرد. اين تاثير مطالعه كتاب است و انسان پس از ديدن اين تاثيرات است كه ارزش كلام امير المؤمنين را درك می كند.

ويژگی های مومن

امير المومنين روايت مهم ديگری دارند كه در آن نشانه های مردم مؤمن را بيان می كنند و وقتی به مسأله فكر و انديشه مردم مؤمن می رسند تعبير بسيار عميقی دراين باره ارائه می دهند كه بسيار درخور تامل است:

«المؤمن بشره فی وجهه، و حزنه فی قلبه. أوسع شئ صدرا، و أذل شئ نفسا.

يكره الرفعة، و يشنو السمعة. طويل غمة. بعيد همه. كثير صمته. مشغول وقته.

شكور صبور، مغمور بفكرته، ضنين بخلته، سهل الخليقة، لين العريكة. نفسه أصلب من الصلد و هو أذل من العبد».




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^