فارسی
سه شنبه 04 دى 1403 - الثلاثاء 21 جمادى الثاني 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

حديث عقل و نفس آدمی درآيينه قرآن، ص: 280

و فی الآخرة و لكم فيها ما تشتهی أنفسكم و لكم فيها ما تدعون. نزلا من غفور رحيم». [40]

بی ترديد كسانی كه گفتند: پروردگار ما خداست؛ سپس در ميدان عمل بر اين حقيقت استقامت ورزيدند، فرشتگان بر آنان نازل می شوند و می گويند:

مترسيد و اندوهگين نباشيد و شما را به بهشتی كه وعده می دادند بشارت باد. ما در زندگی دنيا و آخرت، ياران و دوستان شما هستيم، آنچه دلتان بخواهد در بهشت برای شما فراهم است و در آن هرچه را بخواهيد برای شما موجود است. رزق آماده ای از سوی آمرزنده مهربان است. و خوش گفتارتر از كسی كه به سوی خدا دعوت كند و كار شايسته انجام دهد و گويد: من از تسليم شدگان در برابر فرمان ها و احكام خدا هستم كيست؟

وقت آن رسيده كه دورويی و دوگرايی را كنار بگذاريم و از اعماق دلمان بفهميم كه محبوب حقيقی تنها خداست. و تنها او می تواند ما را از اين همه بدبختی و ذلت نجات دهد. وقت آن است كه يكبار و برای هميشه مقيم در خانه او شويم و ديگر در خانه ارباب بی مروت دنيا [41] نرويم و چشم اميدمان جز او به هيچ كس ديگری نباشد. او كه به فرموده قرآن آمرزنده گناه و پذيرنده توبه و سخت كيفر و صاحب نعمت فراوان است. او كه جز او معبودی نيست و بازگشت همه به سوی اوست:

«غافر الذنب و قابل التوب شديد العقاب ذی الطول لا إله إلا هو إليه المصير». [42]

اين چه تعبير شگرفی است: «غافر الذنب و قابل التوب»؟ می فرمايد اول شما را می بخشم و بعد توبه تان را قبول می كنم. اول از گناهان پاكتان می كنم و بعد توبه تان را می پذيرم. اين چه نوع مهرورزی و محبت و بزرگواری و كرامت است؟

قرآن كريم در سوره انفطار طايفه ای از فرشتگان را ياد می كند با نام كرام الكاتبين [43] كه مسئول نوشتن اعمال خوب و بد انسان اند. در روايات




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^